Özel Yamanlar Okulları, Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 60. (AMC-8) Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda 18 Altın, 25 Gümüş, 17 Bronz toplam 60 madalya kazandı.

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan ve ortaokullar arasında dünya’nın en prestijli yarışması sayılan 60. AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkenin 6000 okulundan 350 bin ilköğretim öğrencisi katıldı. Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları’na bağlı yedi ortaokul, toplam 18 altın madalya kazanarak ülkemizin gururu oldu. Özel Yamanlar Ortaokulları öğrencileri, ayrıca 25 Gümüş, 17 Bronz toplam 60 madalya kazanarak büyük bir başarıya da imza attı.

Yarışmada madalyalar Türkiye, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada, Rusya ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı.

“TÜRKİYE İÇİN DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ”

Öğrencilerinin AMC-8 Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda 18’i Altın 60 madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, “ABD Matematik Birliğinin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat, dünyanın en önemli okullarının katılımı ile yapılıyor. Öğrencilerimi böylesine önemli bir başarıdan dolayı kutluyorum. Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda ülkemize en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz” dedi.