Bir Mersin firması olan ve Türkiye’nin ‘bakliyat devi’ olarak nitelendirilen Arbel’in Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Hüseyin Arslan, 55 ülkenin üye olduğu, dünya bakliyatının en etkin ve büyük meslek örgütü Global Pulse Confederation’ın (CICILS) başkanlığına seçildi.
Kanada’dan Avustralya’ya, Çin’den İngiltere’ye dünyanın farklı kıtalarından 55 ülkenin üye olduğu sektörün en etkin ve büyük meslek örgütü CICILS, bir Türk başkana teslim edildi. Uluslararası bakliyat birliği olan CICILS’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas kentinde Nisan ayı içerisinde yapılan toplantısında, örgütün başkanlığına Türkiye’den Arbel Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arslan seçildi.
Arbel’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Kanada, Avustralya, Güney Afrika ve Hindistan Bakliyat Birlikleri, Çin Ticaret Odası ve özel şirket temsilcileri gibi geniş bir üye yapısı bulunan CICILS, dünya bakliyatına yön veren en büyük meslek örgütü olma özelliğine ve 100 milyar dolarlık hacme sahip. Kanada, ABD, Avustralya, Çin, Hindistan, Meksika, İngiltere, Fransa, Belçika ve İspanya gibi farklı kıtalardan ülkelerin üye olduğu birlik, bakliyat üretim ve tüketimine yönelik elde ettiği bilgilerle dünya bakliyatına yön veriyor.
ÜYELER ‘TÜRK BAŞKAN’ DEDİ
Las Vegas’taki seçimde, üyelerin oylarıyla dünya bakliyatına yön veren CICILS’ın başına getirilen Hüseyin Arslan, birliğin amacının, yaşamsal ürün olan bakliyatın üretim ve tüketimini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. Bir açıklama yaparak, birliğin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren CICILS Başkanı Arslan, “CICILS, üye ülkelerin temsilcilerinin aktarımları doğrultusunda, o ülkelerde veya ülkeler arasında yaşanan sektörel sorunlarla alakalı üyeler aracılığıyla ilgili hükümetlerle çözüme yönelik çalışmalar yapmaktadır. Sektöre ve tüketiciye fayda sağlayacak düzenlemelerin yapılabilmesi ve gerekli kararların çıkabilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Üyelere yönelik düzenli olarak çıkarılan dergi ve bültenlerle gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yaparak ulusal bazda yapılacak çalışmalara da katkı sunmaktadır” dedi.
BAKLİYAT DEVLERİ TÜRKİYE’YE GELECEK
CICILS’a Türkiyeli bir başkanın seçilmesinin ülkenin tanıtımına, üretici ve şirketlerinin bilinirliğine katkı sunacağını vurgulayan Arslan, birliğin genel toplantısının 2016’da Türkiye’de yapılacağı bilgisini de vererek, “CICILS toplantıları, biri tüm üyelerin katılımıyla düzenlenen genel toplantı, diğeri ise yönetim kurulunun yaptığı toplantı şeklinde yılda iki defa gerçekleşiyor. Birlik oy birliği ile önümüzdeki ilk genel toplantının Türkiye’de gerçekleşmesi kararını almıştır. 2016 yılında ülkemizde gerçekleşecek toplantının binlerce kişiyi ağırlayacak olması, ülkemizin turizmine ve tanıtımına büyük katkı sunacak. Türkiye, birlik içinde güçlü bir ülkedir. Üreticilerimiz, sektör temsilcisi şirketlerimiz ve birliklerimiz bakliyat konusunda önemli bilgi birikimine sahiptir. Bu nedenle de bu birlikte söz sahibi olmak ülkemiz adına önemlidir” ifadelerini kullandı.