Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca’da, zeytin ağaçlarının kesilmemesini savunan köylülerin mücadelesini anlatan "Ölmez Ağaç" isimli belgesel filmin gösterimi, İzmir’in Foça ilçesinde de yapıldı.
Soma ilçesine bağlı Yırca’da, ağaçların kesilmemesini isteyen vatandaşların mücadelesi belgesel film oldu. Köylülerin verdiği mücadele, "Ölmez Ağaç" isimli belgeselde toplanırken, belgeselin gösterimi Foça ilçesinde de yapıldı. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan gösterim, yoğun ilgi gördü.
Gösterimde bir konuşma yapan Aksel Ağan, "7 Kasım 2014 tarihinde, Soma Yırca’da 1 saat içinde kıyılan 6000 zeytin ağacının trajik öyküsü bu. Bu anlamda bu belgeseli soluksuz izleyeceğiz. Çünkü, bu bir kurgu değil. Kah yönetmenin, kah pek çok amatör kameranın görüntülediği, her bir anı, gerçek. Yırca Halkı, haklı mücadelesini sonunda kazandı" dedi.
Gösterimin sonunda, Foça Belediyesi Başkanlık Danışmanı ve Halkla İlişkiler Uzmanı Hülya Dinçel, gösterimi yapan Foça Forum üyelerine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına teşekkür çiçeği takdim etti.