Van İnternet Medyası Derneği’nin (VİMED) başkanlığına Vansesi Gazetesi Muhabiri İlhan Siyahtaş seçildi.
Kasım 2013 yılında www.vanbulten.com isimli internet sitesinin sahibi Necdet Tam tarafından kurulan ve 2014 yılında gidilen genel kurulda başkanlığa seçilen Bekir Güneş’in kısa bir süre sonra istifa etmesinin ardından VİMED yeniden seçime gitti. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) gerçekleştirilen kongreye SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, VİMED yönetim kurulu ve üyeleri katıldı. Tek liste halinde gidilen kongreden tüm oyları alan Vansesi Gazetesi Muhabiri İlhan Siyahtaş, VİMED’in yeni başkanı oldu. Kongrede konuşan başkan İlhan Siyahtaş, “Dernek adı altında sadece bir kereye mahsus reklam alınmıştır. Bu da sizlerin de bildiği gibi Van’da yapılan ve yapılacak olan fuarlarla ilgiliydi. Bu da eşit bir şekilde bazı internet sitelerine dağıtıldı. Daha sonrasında yapılacak olan fuarlar için gelecek olan reklamlarda diğer kalan sitelere dağıtılıp, Van İnternet Medyası’na üye olan bütün sitelere dağıtılacaktı. Ancak Van’daki Kobani olaylarından dolayı fuarlar iptal edildi. Bundan dolayı reklamlar gelmedi. Reklamlar gelmediği içinde geriye kalan arkadaşlarımıza reklamları dağıtamadık. Yanlış anlaşılmalara sebep olmuş olabilir. Böyle bir açıklık getirme mecburiyeti hissettik. Biz o zaman ki yönetim olarak bunları konuştuk ve konuşmaya devam edeceğiz. Yeni yönetim olarak şöyle bir karar aldık. Bundan sonra yapılacak reklam işlerine Van İnternet Medyası olarak hiçbir şekilde gidilmeyecek ve reklam alınmayacak. Bütün inisiyatif derneğe üye olan arkadaşlarımızındır. Kendileri gidip istedikleri şekilde reklam alabilirler. Biz bunu kısıtlayamayız, biz bunun önünü alamayız” dedi.
VİMED olarak bundan sonra üyelerle daha çok bir araya geleceklerini belirten Siyahtaş, “Derneğimize üye olan arkadaşlarımızın bize sahada destek vermemesi bizim faaliyetlerimizi olumsuz etkiliyor. Çünkü biz yeteri desteği alamıyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimizde de geçmişe yönelik üyelerimizle ilgili olan iletişim kopukluğumuz vardı. Bunu kabulleniyoruz bu doğrudur. Bunu gidereceğiz. İnşallah yeni yönetim olarak bundan sonra iyi şeyler yapmak istiyoruz, iyi yerlere gelmek istiyoruz. Bütün faaliyetlerimizde arkadaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Üyelerden Cengiz Aslan’ın kadına önem verdiklerini ve bu yüzden kadın rengini yönetimde de görmek istedikleri önerisinde bulundu. Bu konuyla ilgili de konuşan Başkan Siyahtaş, “Ben öncelikle geçtiğimiz hafta vahşice katledilen Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bizlerde gerek derneğimizde gerekse yönetimimizde kadına ve kadın rengine çok önem veriyoruz. Şu an itibariyle yani 30’a aşkın üyemizin içinde sadece 3 kadın arkadaşımız var. Bunlardan biri yönetimde yer alacak ve biz bu konuda eş başkanlık sistemini de hayata koyacağız. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla kadın arkadaşımızın gerek yönetimimizde ve gerekse de dernek bünyemizde yer alacağına eminim” ifadelerini kullandı.
Geçmişte yaşanılan sıkıntılardan dolayı Van’da bir yerel gazeteye manşet olduklarını ve siyasi bir partiye bağlı oldukları hakkında çıkan söylentilere de açıklık getiren Siyahtaş, “Biz dernek olarak hiçbir siyasi partiye ve güce bağlı değiliz. Zamanında hayatını kaybeden bir gazeteci arkadaşımız için bir basın açıklaması yaptık. Ancak bu daha sonrasında başka yerlere çekilmeye çalışıldı. Hatta bir yerel gazetede manşet bile yapıldı. Tekrar tekrar belirtiyor ve gerek yönetimim gerekse de tüm üyelerim için söylüyorum, biz herhangi bir siyasi partiye bağlı değiliz” şeklinde konuştu.