Şişli Belediyesi 80 otobüsle 3 bin 750 kişiyi Çanakkale gezisine götürdü. Çanakkale gezisi öncesi Selimpaşa dinleme tesisinde toplanan 3 bin 750 Şişli ilçesi sakinine havai fişek gösterisi yapıldı.
Şişli Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü sebebiyle 3 bin 750 Şişliliyi 80 otobüs ile Çanakkale’ye götürdü. Yolculuk öncesi 80 otobüsle Çanakkale gezisine götürülecek Şişli’ler Selimpaşa dinlenme tesisinde toplandı. Saat 01. 30’ta bir araya gelen Şişli’lere havai fişek gösterisi yapıldı.
Yolculuk öncesi konuşma yapan Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Uğur Erhan Dinçer: “Bu yıl Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerinin atıldığı bu büyük zaferi kanlarıyla bedelini ödeyen şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle anıyoruz. Bu şehit kanlarıyla sulanmış topraklara siz sevgili Şişlilerin bir kez daha anmak üzere bu gezide hep birlikte bir aradan olmanızdan biz mutluluk duyuyoruz. Bu gezinin bir özelliği daha var. 81 otobüs takriben 3 bin 750 Şişlili yurttaşımız hep birlikte gidiyorsunuz Çanakkale’ye. Bu Anadolu’nun şehitleriyle bezenmiş topraklarda siz bu tarihi bu cumhuriyeti bu değerleri birlik ve beraberliği çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde bir kere daha şehitlerimizi de rahmetle anarak yad edeceksiniz” dedi
Çanakkale gezisinin duygusal bir anlam taşıdığını söyleyen Şişli Bozkurt Mahallesi Muhtarı Ercan Ece: “Şişli Belediyemizin düzenlediği bu Çanakkale gezisi çok güzel bir gezi olup bu kadar çok insanı toplaması duygusal bir anlam taşıyan Çanakkale için çok güzel ifadelerimiz bulunuyor. Biz değerli muhtarlarımızla birlikte Şişli Belediyesi’nin düzenlediği ve halk sakinlerimizle birlikte bu geziyi organize eden Şişli Belediye’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Fulya Mahallesi sakinlerinde Çağlar Taşkın: “Şişli Belediye’mizin yapmış olduğu bu kültürel geziden çok büyük derece mutluluk duyuyorum. Ailemle beraber olup bütün mahallemle bu aktivitelere katılıp güzel bir gün geçiyoruz hep beraber. Herkes birbirini tanımış oluyor böylece. Şişli Belediyesi’nin yapmış olduğu katkılardan dolayı herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Şişli ilçesinde ikamet eden Özlem Civan: “Belediyemizin yapmış olduğu bu geziden dolayı çok mutluyuz. Ben de Fulya Mahallesi sakinlerindenim. Teşekkür ediyorum Şişli bir bütündür” dedi.