Özgür ALTUNCU-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () SURUÇ'taki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren gençlerden 20 yaşındaki Hatice Ezgi Sadet Ümraniye'liydi. Ezgi'nin ölüm haberi ailesinin yaşadığı sokağa ateş düşürdü. Ezgi'nin anne ve babası acı haberi alır almaz kızlarının cenazesi için Gaziantep'e gitti.

"ANNE VE BABASININ ONAYIYLA GİTTİ"
Amcalar ve yakın akrabaların İstanbul'da üzüntülü bekleyişi sürüyor. Görüntü alınmasını istemeyen ve kameraya konuşmayan Hatice Ezgi Sadet'in yakınları," O çok yardımseverdi. Annesinden babasından izin alarak, Kobani'deki çocuklara yardım etmeye gitti. Ona ve arkadaşlarına kıyanları lanetliyoruz " demekle yetindi.

STAJINI ANTİK KENT KAZISINDA YAPTI
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde okuyan Ezgi, hergün Ümraniye'den Beşiktaş'a okula gidiyordu. Çevresinde güler yüzlü olarak tanınan Ezgi, yakın bir zamanda da Muğla'daki Tlos Antik Kenti kazılarına stajyer olarak katılmıştı.

SON GÖRÜNTÜSÜ
Suruç'a gitmeden önce arkadaşlarıyla birlikte Kadıköy'deki basın açıklamasına katılan Ezgi Sadet son olarak burda kameralar tarafından net olarak görüntülenmişti. Üzerinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yazılı önlük bulunan Ezgi Sadet en önde pankartı tutuyordu.
(FOTOĞRAF)