Suriye’de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Ömer Shahrour ve yönetimiyle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Karanlığın en yoğun olduğu yer, şafağın en yakın olduğu zamandır. Bu nedenle Suriye’de de şafak yakındır” dedi.
Suriye sorununun görüşüldüğü toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriye’de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ömer Shahrour ve parti yönetimi katıldı. Suriye’nin ilerleyen zamanlarda tekrar demokratikleşip, bağımsız bir ülke olarak siyasette ve dünyada yerini alacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Yürekten inanıyorum ki Suriye bir gün özgürleşip demokratikleşecek. Bağımsız, hür bir ülke olarak tekrar siyaset ve dünyada yerini alacak. Türkçe’de güzel bir söz vardır; karanlığın en yoğun olduğu yer, şafağın en yakın olduğu zamandır. Bu nedenle Suriye’de de şafak yakındır” dedi.
“ZULÜM ABAD OLMAZ”
Küfrün abad olacağını ama zulmün abad olamayacağını vurgulayan Güvenç, Suriye’deki zulmü tarihin kaydettiğini söyledi. Güvenç, şöyle devam etti:
“Zulüm bu şekilde devam etmeyecek, zalimler kaybedecektir. Türkiye’deki Müslümanlar olarak buna yürekten inanıyoruz. Başta Reis-i Cumhurumuz olmak üzere en başından beri inancımız ve politikamız budur. İnancımız gereği insanları ve Müslümanları yürekten seviyoruz. Milletleri, mezhepleri ve meşrepleri ne olursa olsun Şam’da, Bağdat’ta, Halep’te, Kudüs’te, Kahire’de ve Türkiye’de nerede olursa olsun insanları seviyoruz.”
Suriyeli gençlere seslenen Başkan Güvenç, İslam’ın 150-200 yıllık duraklama döneminin sona erdiğini ifade etti. Dünyaya gerçek İslam medeniyetinin gösterilmesini isteyen Güvenç, “Hep birlikte dünyaya İslam medeniyetini göstereceğiz. Nasıl Türkiye’de başardık ve dünya örneğini gösterdiysek diğer Müslüman ülkelere de göstereceğiz. Suriye Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yürekten tebrik ediyorum ve her zaman destekleyeceğiz. Her zaman belediyelerimiz olarak, devlet ve AK Parti olarak bu hizmetin yanındayız. Suriye’de yaşanan vahim olaylar, aradaki sınırların suni olduğunu, hepimizin tek millet, tek ev ve tek yürek olduğumuzu gösterdi. Her zaman biriz ve beraberiz, kapılarımız sizlere her zaman açık” diye konuştu.
Konuklarla Arapça konuşan Eyübiyye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.