Karnasat Derneği Yeni Başkanı Soprano Esen Demirci, iki aylık bebeği Mercan ve derneğin yönetim kurulu üyelerinden bazılarının katılımı ile Başkan Mehmet Kocadon’a yaptığı ziyarette, dernek olarak yeni dönemde yapacakları çalışmalarından bahsetti.
Karya Kültür ve Sanat Derneği’nin (Karsanat) yeni yönetim kurulu üyeleri ve başkan soprano Esen Demirci, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. 2008 yılında kurulan ve kurucu üyelerinin arasında Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ’ın da bulunduğu Karsanat Derneği’ne 2009 yılından bu yana başkanlık yapan, emekli opera sanatçısı soprano Gülderen Erdoğmuş, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda görevini genç soprano Esen Demirci’ye bıraktı. Dernek Yeni Yönetim Kurulu’na ise Nihat Atlığ Simpson, Rezzan Şebin, Reyan Belgerden Şenol, Alev Tekoğul, Zeynep Sema Çelebi, Şaziye Koçal seçildi.
Derneğin, 4-5-6 Eylül’de Antik Tiyatro’da yapacağı VI. Bordum Barok Müzik Festivali hakkında Başkan Mehmet Kocadon’a bilgiler veren dernek yöneticileri, festivalin sanat yönetmenliğini yine eski başkan Gülderen Erdoğmuş’un yapacağını anlattı. Ayrıca böylesi genç ve başarılı sanatçıların Bodrum’a kazandırılmasından ötürü verdiği destekler için Başkan Kocadon’a teşekkür etti.
Bodrum’da sanat adına yapılan faaliyetlere ve sanatçılara elinden geldiğince destek vermeye çalıştığını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da; “Bodrum’un sizi gibi sanatçılara ve hele de gençlere çok ihtiyacı var. Kucağınızda bebekle yaptığınız bu ziyaret beni çok mutlu etti. Çocukların kıymeti, özellikle büyüyüp de okumak ya da çalışmak için bir yerlere gittiğinde ve evler boş kaldığında daha da fark ediliyor. Sizi çalışmalarınız ve mücadele azminizden ötürü kutluyorum. Ben yıllardır derneğinizin faaliyetlerine imkanlarımız ölçüsünde destek veriyorum. Umarım bu yıl da Antik Tiyatro’da güzel bir festival yaşatırsınız Bodrumlular’a” diyerek, bir müddet Mercan Bebeği sevdi.