Adana’nın Ceyhan ilçesinde Altı Ocak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni ve öğrencileri tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı programına ilçe protokolünün de katılımıyla gerçekleşti.
Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Ak Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde düzenlenen Nevruz kutlama programı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Nevruz Bayramı’nın, Türk Milleti’nin yüzyıllar ötesinden devam edip gelen geleneksel bir bayram olduğunu belirten Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, "Nevruz Bayramı geldiğinde; tembellik, kin, nefret, küslük kapı dışında kalır. Bolluk, verim, sevgi, dostluk başköşeye kurulur. Biz de bu bayram vesilesiyle, ayrı gayrıyı bir yana koyalım. Güzel vatanımızda, el ele, gönül gönüle kardeşçe yaşayalım. Çünkü bu topraklar bizim" şeklinde konuştu.
Etkinlik, Altı Ocak Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Aşuk-Maşuk gösterimi ve halk oyunları ve yarışmalarla devam etti.
Daha sonra protokol örste demir döverek, geleneksel hale dönüşen Nevruz ateşini yaktılar.
İlçe Protokolü öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte Nevruz Ateşi’nin üzerinden atlamasıyla kutlamalar son buldu.