İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şubesi Cezaevi Komisyonu adına açıklamada bulunan Av. Bülent Çınar, hasta mahpusların özgür bırakılmasını istedi.
KESK toplantı salonunda basın açıklaması yapan Av. Bülent Çınar, ülkemiz cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olan 282’si ağır 721 mahpus olduğunu ifade etti.
Bülent Çınar, Türkiye cezaevlerinde yaşama tutunmak için mücadele eden mahpuslara haykırışlarıyla cesaretlendirmek ve yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini belirterek, “Hiçbir gündem ve koşulda cezaevlerinde bulunan hasta mahpusları unutmayacak, unutturmayacağız. Donarak ölmek üzere olan insanlarımızı uykuya telim etmeyeceğiz. 7 haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde 165 bağımsız aday ve 20 siyasi partinin Türkiye çapında gösterdiği adaylardan oluşan binlerce insan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkı temsil eden milletvekili olmak istiyor. Hükümet ve devlet bürokrasisi ancak ‘bir siyaset aracı olmaya müsait olması’ durumunda hasta mahpuslarla ilgili bir şeyler yapıyor ya da söylüyorlar. Siyasi partilere sesleniyoruz. Hasta mahpusların durumunu sürekli gündeminizde tutun.
İHD verilerine göre Türkiye cezaevlerinde 282’si ağır olmak üzere toplam 721 hasta mahpus yaşamak için, hayatının geri kalanını sevdikleri yanında geçirebilmek için duvarları aşmaya çalışıyor. Aşınmaya çalışılan sadece hapishane duvarları değildir, hasta mahpusların yaşamı önüne set çekilen dünyanın en acımasız barajlarıdır aşınmak istenen. Hasta mahpuslar, temsiliyet ya da sosyal itibar mücadelesi yürütmüyorlar, vekaleten yönetmek için aday değiller, tabutları kırıp, zindanları aşıp, en temel hak olan yaşama hakkını asaleten istiyorlar, bunun için mücadele ediyorlar. Tüm hasta mahpuslar Türkiye cezaevlerinde tahliye edilmeyi bekliyor” dedi.