Yenimahalle Belediyesi’nin 50 yaş üstü vatandaşlara yönelik hizmete sunduğu İkinci Bahar Dayanışma Merkezleri’nde emekliler tangoyla tanışıyor.
Hizmete girdiği günden beri emeklilerin uğrak yeri olan, yeni dostluk ve arkadaşlıkların kurulduğu Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri Sosyal Tesisi’ndeki İkinci Bahar Dayanışma Merkezi’nde üyelere tango eğitimleri verilmeye başlandı. Emekli olduktan sonra hareketsizleşen vatandaşların dans ederek spor yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen kurs, kısa sürede Yenimahalleliler’den büyük ilgi gördü. Tango sayesinde yaşama sevinçleri artan emekliler arasında evli çiftlerin yanı sıra, eşini ikna edemeyip yalnız gelenler, dans etmeyi sevenler ya da sırf spor olsun diye katılanlar da var.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu tango antrenörü tarafından haftanın bir günü iki saat boyunca verilen eğitimler sayesinde kısa sürede tango figürlerini kapan emekliler, usta dansçılara taş çıkartıyor. 21 kişinin katıldığı eğitimler, ısınma hareketleriyle başlıyor, daha sonra partnerler belirlenerek İkinci Bahar bir dans pistine dönüşüyor. Erkekle kadın arasındaki toplumsal, duygusal ve tensel uyumu gözler önüne seren tango ile çiftler 2 saat boyunca keyifli vakit geçiriyor.
Tango kursuna katılan Hamza Saner, genç kalmanın sırrının hayattan keyif almak ve kafaya bir şey takmamak olduğunu söyledi. Pistteki performansıyla 20’lik delikanlılara taş çıkartan Saner, bu kursa başladıktan sonra lakabının "Tangocu Hamza"ya çıktığını söyleyerek, 45 yıllık hayat arkadaşını ikna edemeyince kursa yalnız geldiğini belirtti. Eşinin “Yaşından da mı utanmıyorsun" diyerek kızmasına rağmen kursa devam eden Saner, "Biz Karadenizliyiz, eşim kemençe ve tulumdan başka müzik dinlemez. Başkalarıyla dans ediyorum diye bana kızıyor. Bende kendisine ‘Sen benimle tango yapmazsan gider başkalarıyla yaparım’ diyorum” dedi.
TANGO İLE POZİTİF ENERJİ
54 yaşındaki İsmail Dede ise, tangoya başladıktan sonra kendini daha iyi hissettiğini söyleyerek, “Tango müzikleri bizi neşelendiriyor. Aynı zamanda yeni arkadaşlar edindim. Buraya katılanlar birbirleriyle kaynaştı, yakınlaştı. İlk dans tecrübem olmasına rağmen çok sevdim. Bu tür farklı etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.
Züleyha Talı da ilk günden beri kursa severek geldiğini belirterek, “Dans çok zarafetli bir uğraş. Buraya gelerek hem tango öğreniyoruz hem de pozitif enerji depoluyoruz” diye konuştu.