Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde “Eğitimde Hedef 12” Projesiyle ortaokul ve liselere yapılması planlanan 12 sıra dışı sınıf bitirilerek öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu.
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından sunulan ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen projenin tamamlandığını belirterek,”Yaklaşık 300 bin TL maliyetli olan ‘Eğitimde Hedef 12’ Projesiyle ortaokul ve liselerimiz olmak üzere toplam 12 okulumuzda birer akıllı sınıf yapılması öngörülüyordu. Böylece eğitimde yeni yaklaşımların uygulanması, eğitimde bilgi ve eğitim teknolojileri altyapısının geliştirilmesi ve öğretmenlerin teknoloji kullanım becerilerinin yükseltilmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi, ders içinde öğrenci-öğretmen motivasyonunun artırılması ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılması amaçlanıyor” dedi.
Geçtiğimiz günlerde de tüm sınıflara verilecek bilim insanlarının isimleri okulların kendileri tarafından belirlendiğini ifade eden Kaymakam Doğan, “Yapılan çalışmayla her sıra dışı sınıfımızın girişine sınıfa ismini veren Türk bilim insanlarının resmi ve hayat hikayesini içeren tablolar asılmasına karar verilmişti. Bu çalışmayla öğrencilerimizin Türk bilim tarihinde pek çok ilke imza atmış bilim insanlarını yakından tanımaları ve özgüvenlerinin artırılması amaçlandı” diye konuştu.