Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Hazreti Peygamber’in doğumun 1444. yılı münasebetiyle İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Fatsa Şubesi’nce “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.
Fatsa İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Murat İnceel, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Konferans Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlarken açılış konuşmasını ise Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can gerçekleştirdi. Müftü Can’ın konuşmasından sonra sinevizyon gösterileri ve tasavvuf musikisi gelen konuklara sunuldu.
"Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Göl gerçekleştirdi. Göl, “Peygamber efendimizi iyi anlamak lazım. Onu hayatımızda öğretilerini, yaşantısında verdiği mesajları iyi anlamak gerekiyor” dedi.
Program Mahmut Göl’e İlçe Müftüsü Hüseyin Can’ın çiçek takdimi ile son buldu.