Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kar ve sağanak yağışın ardından Kayseri’de bulunan barajların çoğunun dolduğunu söyleyerek, "Sarımsaklı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı" dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’de bulunan barajların doluluk oranları hakkında bilgiler verdi. Düzgün, "Özellikle son 1 ayda Kayseri gerçekten çok ciddi bir yağışa sahne oldu. hem kar yağışı hem de özellikle son 1 hafta içerisinde yağan yağmurla birlikte özellikle Sarımsaklı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı ama Yamula Barajı’nda doluluk oranı yüzde 70’e yaklaştı. Diğer barajlarımızda ise doluluk oranları barajlarımızın yatağına göre değişiyor" dedi.
Şeker Fabrikası’nın arkasında bulunan Selçuklu köşkü hakkında da bilgiler veren Vali Düzgün, şunları söyledi:
"Şeker Fabrikası’nı ziyaret ettiğimde orada Alaattin Keykubat dönemine ait bir Selçuklu köşkünün varlığını kendimde gördüm. Orada bir arkeolojik kazı çalışması yapılması için girişimlerimiz oldu. şuanda Selçuklu Üniversitesi Arkeoloji Bilim Dalı’ndan bir öğretim üyemiz, orası için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulundu. İnşallah onunda izni çıktıktan sonra orada bir arkeolojik kazı çalışması yapıldıktan sonra oradaki bazı eserlerin ortaya çıkarılması ve kültür turizmimize kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek. Maalesef geçtiğimiz yıllarda, oradaki tarihi yapıların tahrik olduğunu üzülerek öğrendik ama en azından toprak altına kalan eserlerin gün yüzüne çıkarılması kazı izni çıktıktan sonra kazı ekibiyle beraber çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz."