ZONGULDAK'ta, halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede 'sarılık' tanısı konulan 19 yaşındaki Mahmut Hakan Fidanboy, sevk edildiği Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer nakli olmasına rağmen yaşama tutunamadı.
Ev kadını 47 yaşındaki Neriman ve iş adamı 53 yaşındaki Zafer Fidanboy'un 2 çocuğundan lise mezunu Mahmut Hakan Fidanboy, geçen 30 Nisan'da halsizlik şikayetiyle Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götürüldü. 'Sarılık' tanısı konulan Fidanboy, ileri tedavi için Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Karaciğer yetmezliği görülen Fidanboy'a, Temmuz ayında Bursa'da inşaatta iş kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen işçinin karaciğeri nakledildi. Yoğun bakımda tedavisi süren Fidanboy, nakilden yaklaşık 4 ay sonra 9 Kasım'da yaşamını yitirdi.
Terakki Mahallesi mezarlığında toprağa verdiği oğlunun mezarını ziyaret ederek gözyaşı döken Neriman Fidanboy, oğlunun bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle yaşamı boyunca çok sık hastalandığını söyledi. En son karaciğer nakli olunca oğlunun sağlığına kavuşacağını düşündüklerini anlatan Neriman Fidanboy, "Oğlum, 'Anne hastaneden çıktığım zaman sana sarılarak yatmak istiyorum' demişti. Ben çocuğuma sarılmaktan korkuyordum. Enfeksiyon kapmasından korkuyordum. Çocuğumu doya doya öpemedim. Yoğun bakımda kaybettik. Orada enfeksiyon kaptığını düşünüyoruz. Oğlumla ilgilenmediler" dedi. Zafer Fidanboy da oğlunun yoğun bakımda enfeksiyon kaptığını ileri sürdü.
Hastane yetkilileri ise hastanın sarılık, halsizlik, öksürük, yüksek ateş ve karaciğer yetmezliği şikayetiyle hastaneye geldiğini belirterek, şöyle dedi:
"Hastamız burada kalp krizi geçirmiş ve tüm yaşamsal organları durmuş. Yapılan müdahale ile tekrar hayata döndürülmüş. Karaciğer, böbrek ve kalp yetmezliği sıkıntısı ortaya çıkmış. Karaciğer yetmezliği nedeniyle organ nakli yapılmış. Her organ naklinin tutmasına rağmen hastaların ölümle sonuçlanabilecek riskleri vardır. İlk 6 ay çok risklidir. Vücut hepsine yanıt vermiyor. Hasta son 2 ay genel cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi görmüş. Hastayı yaşatabilmek için hastanemiz tüm imkanlarını sunmuş."

FOTOĞRAFLI