Adana’daki kanserojen madde barındıran asbestli içme suyu şebekelerinin değiştirilmesi için proje çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölgesi Şube Başkanı Ali Çelik’in Adana’da aktif olarak kullanılan 321 kilometrelik içme suyu şebekesinde kanserojen madde barındıran asbestli boru kullanıldığıyla alakalı basında yer alan haberler ile ilgili açıklama yaptı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin, temel hedefinin, içme suyu hizmetlerini çevre ve insan sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli hizmetlerin yürütülmesini sağlayan kurum olduğu ifade edilen açıklamada, "6360 Sayılı Kanun ile birlikte 10 ilçe merkezi ve bunlara bağlı mahalleler hizmet alanımız içerisine dahil olmuştur. Sonradan merkeze katılan bu yerleşim birimlerinde daha önceden bağlı bulundukları yönetimler tarafından asbestli boru döşemesi yapılmış olup söz konusu boruların döşenmesi ASKİ tarafından gerçekleştirilmemiştir" denildi.
Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi:
"Hizmet alanımıza sonradan dahil olan yerleşim yerlerindeki asbestli içme suyu şebekelerinin değiştirilmesi için proje çalışmalarına başlanmış olup yakın zamanda birçoğu yatırıma dönüşecek hale gelmiştir. Vatandaşlarımızın bilmesini isteriz ki, yasadan önceki hizmet alanımız içerisindeki mevcut içme suyu şebekelerinde hiçbir şekilde asbestli boru bulunmamaktadır."