Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KÜTESOB) ile Şekerbank arasında kredi protokolü imzalandı.
Esnafın mahalle kültürü ve toplumsal değerlerin devamlılığındaki rolüne vurgu yapan; Şekerbank Marmara Bölge Müdürü Namık Kemal Ergenoğlu, 450 bine yakın esnafı kucaklayan bir banka olarak Şekerbank’ın 2013 yılında başlattığı “Kapımız Esnafa Açık” platformu kapsamında her ayın 15’ini ‘Esnaf Günü’ ilan ettiklerini belirterek, “Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz; her ayın 15’inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın, diyoruz”dedi.
Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İbrahim Yiğit’te yaptığı konuşmada, esnaf kesimini ekonominin can damarı olarak nitelendirdi. Yiğit, esnafın gerçekleştirdiği üretimle de ekonomik büyümeye, sosyal hayata ve istihdama önemli bir katkı sağlayarak ekonomide istikrarın sürdürülmesindeki önemli rolünü vurguladı.
Başkan Yiğit, “Esnaf ve Sanatkarlarımızın finansal ihtiyaçlarını karşılayarak, dükkanlarının kapısının açık kalmasını hedefleyen “Kapımız Esnafa Açık” projesini, destekliyor ve ekonominin üreten bu büyük kesimini kucaklayarak Türkiye genelinde hayata geçiren Şekerbank’ı kutluyorum” dedi. (HD-