Didim’de İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü organizesinde kadın çiftçilere yönelik olarak, yerel ürünler, tarımsal ve hayvansal ürünlerin daha sağlıklı üretilmesi, ambalajlanması ve pazarlanması konularında kalite artırmaya ve karşılaşılan sorunları gidermeye yönelik bir toplantı düzenlendi.
Didim’e bağlı Yalıköy Mahallesinde düzenlenen toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile Akköy, Akyeniköy ve Yalıköy’den kadın üreticiler ve köylüler katıldı. Didim Kaymakamı İskender Yönden, üretici kadınların sorunlarını dinledi ve çözüm için ilgili kurumlarla gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
Toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan gelen uzmanlar, kırsalda yaşayan kadınlarımızın, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi konularında mali kaynaklar, bu kaynaklara nasıl ulaşılabileceği ve alınabilecek hibelerle ilgili detaylı olarak bilgi verdiler ve kadınlardan gelen soruları cevaplandırdılar.