Bursalı ünlü modacı Dilek Kocakuşak, Sevgililer Gününe özel 600 gül motifinden elbise tasarladı.
Modacı Dilek Kocakuşak, 600 gül motifi kullanarak yaptığı ilginç elbiseyle bir ilke imza attı. Başarılı kostümleri ve birbirinden ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken Kocakuşak, 14 Şubat Sevgililer Gününe özel tasarladığı elbise ile takipçilerinden tam not aldı. Manken Hülya Yavaş tarafından tanıtılan elbise, her biri el emeği ile hazırlanmış 600 gül motifi, 1402 taş ve 50 metre özel kumaşta yapıldı. Dört kişinin el emeğiyle ortaya çıkan ve Sevgi Yolu adlı elbise tam 14 kilo geliyor.
Dilek Kocakuşak, Sevgililer Gününe özel 600 gülden ve kalp şeklinde 1402 taştan oluşan elbise yaptıklarını belirterek "Dört kişilik ekiple bir buçuk ay uğraştık. Kostümümüz saten ve organize kumaşlardan yapıldı. Nişan, düğün, kına gibi özel günlerde tercih edilebilecek bir model. Ancak taşıması oldukça zor, üzerindeki gül ve taşlarla birlikte toplam 14 kilo. Yapımında büyük zorluk çektik. Bilhassa uygun kırmızıyı bulmakta ve renk uyumunu sağlamakta titiz davrandık" diye konuştu.
Kocakuşak, 13-15 Şubat tarihlerinde Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Evlilik Fuarı’nda elbiseyi teşhir edeceğini belirtti.
14 kiloluk ilginç tasarımı giyen manken Hülya Yavaş, "Böylesine özel bir tasarımı taşımak beni gururlandırıyor. Elbiseyi taşımak bir hayli zor, fakat anlamlı bir tasarım. Bütün çiftlerin 14 Şubat Sevgililer Gününü kutluyorum" diye konuştu.