BURSA, () - MEDİCAL Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Sedat Demir, hızla büyüyen ve Avrupa ve Dünya ülkelerinin de takip ettiği ülkemizdeki sağlık devrimini, son dakika yeniliklerini vatandaşların taleplerini anlattı.

Teknolojik gelişmelerin hızlandığı, toplumun gittikçe bilinçlendiği günümüzde özel ve kamu hastanelerinden hizmet alan hastaların sağlık hizmeti sunumunda kalite beklentilerinin giderek artmakta olduğuna ve çıtasının hergün daha da yükseldiğine değinen Sedat Demir, "Hastaların isteklerini dinlemeli ve bu eksiklikleri anında gidermeliyiz. Ancak bu şekilde son derece bilinçli olan hastalarımızın tercih sebebi olabiliriz" diye konuştu.

Türkiye genelinde 30'dan fazla şubesiyle hizmet veren Medical Park'ın Bursa içinde özel bir yeri var. 20 yıldır hizmet veren Medical Park'ın ilk büyük hastanesi de burada bulunuyor. Aynı zamanda Medical Park Türkiye'de ilk SGK anlaşması yapan hastaneler arasında bulunuyor.Medical park Bursa Hastanesinin grup içinde de önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Demir, kazanılan tecrübelerin diğer özel hastanelerin açılımına da öncü olduğunu belirtti. Medical Park kamu ve özel sektörün beraber çalışabileceğini Türkiye'ye gösteren bir hastanedir diye sözlerine devam eden Demir, özellikle Bursa hastanelerinde diğer özel hastanelerle karşılaştırıldığı zaman en az iki katı daha fazla hasta baktıklarının da altını çizdi.

Her sektörde bir son çıktı bulunduğunu söyleyen Sedat Demir, kurum olarak Medical Park'ın son çıktısının da hastaların iyileşmesi olduğunu belirtti. "Hastane olarak otelcilik hizmetimizde de iddialıyız, 5 yıldızlı otel konforunda hastalara hizmet veriyoruz, elbette ki bu hizmetimiz sağlık alanındaki hizmetlerimizin önüne geçemez ve engelleyemez" diye Demir, hastalara tedavi sürecinde ve sonrasında da son derece ilgi ile hizmet ettiklerini belirtti.

"DOĞRU TEŞHİS, DOĞRU TEDAVİ"

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz yanlış teşhis ve tedavi uygulanmasının da dikkatle altını çizen Sedat Demir, hastanede ilk olarak doğru teşhisin konulmasını ardından doğru tedavinin uygulanmasını yakından takip ettiklerini de belirtti. Sedat Demir, "Doğru tedavi sadece iyileştirici değil aynı zamanda daha kısa ve hastayı yormadan olandır" dedi.

"5 KAT FAZLA DENETİM"

Sedat Demir, özel hastanelerin kamu ve üniversite hastanelerinden en az 5 kat daha fazla denetlendiğini ve bu koşullar altında hizmet göstermeye devam ettiğini belirtti.

"ETİK DIŞI DAVRANIŞ ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Etik dışı hareketlerin bir hastaneye asla yakışmadığını vurgulayan Sedat Demir, “Hastanemizde böyle bir durumun yaşanması olası değil, elbette bu kadar çok hastaya hizmet veren bir kurumda tek tük eksiklikler de vardır ama bunlar kesinlikle etik aksaklıklar değildir. Böyle bir durumda hemen cezai işlem uygulanır" dedi.

"YABANCI HASTA KABULUNDE DE YERİMİZİ HIZLA ALIYORUZ"

Sedat Demir "Sadece yurt içi değil yurt dışından da birçok hastaya da sağlık hizmeti sunan Medical Park Bursa Hastanesi son iki yılda bu alanda da önemli gelişmeler kaydetti ve sesini bu alanda da duyurmayı başardı"diyerek sözlerini tamamladı.