Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile AKSA Elektrik arasında yapılan anlaşma ile oda üyelerine 130 lira üzerindeki gelen faturalara yüzde 12’lik net indirim imkanı sağlanacak.
Konu ile ilgili protokol imzalama töreninde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “AKSA Elektrikle üyelerimize, esnafımıza yönelik 130 liranın üzerindeki faturalara yüzde 12’lik net bir ıskonto sağladık. Bu bence AKSA’nın bize karşı yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Bu durumun üyeleri açısından önemli bir olay olduğunu belirten Erkoç, “Üyelerimizin, vatandaşımızın bu konuyla ilgili bilgileri yoktu. Biz Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve AKSA olarak bir çalışma neticesinde bütün üyelerimiz dâhil, mesken ve işyerleri de dâhil olmak üzere 130 liranın üzerindeki faturalara yüzde 12 net indirim sağlamış olduk” dedi.
Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş. Müdürü Bahadır Korkmaz ise, “Başkanımız ve oda yönetimi ticarethanelerin maliyetleri yüksek olduğu için maliyetin en azından enerji olan kısmından biraz indirim yapmak için böyle bir girişimde bulundular. Biz de çalışmamızı yaptık. Buna verebileceğimiz en yüksek indirim oranını belirleyip bütün Sanayi ve Ticaret Odası’nın üyelerinin hatta Esnaf Odasına mensup üyelerin hem ticarethanelerinin hem de belirlenen tüketimi dolduran mesken veya konutlarına da aynı indirimi sağlayacağız” dedi.
İskontodan yararlanmak için oda üyelerinin tek yapması gerekenin Vilayetin arkasında bulunan AKSA Elektrik Şirketine abone numaralarıyla birlikte başvurması gerektiğini belirten Korkmaz, “Daha önce böyle bir indirimden faydalanıp da düşük oranda indirim alan üyeler de indirim oranlarını bize bildirdikten sonra yeni anlaşmadaki indirim oranıyla birlikte güncellenecektir. Yıllık 4 bin kw elektrik tüket normal vatandaşlarımız da böyle bir indirimden faydalanıyorlar. Ancak biz Ticaret ve Sanayi Odası’yla indirim yüzdesi anlamında biraz daha özel bir çalışma yaptık” şeklinde konuştu.