Gaziantep’te düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupası’na, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından “Kadına Şiddete Hayır” sloganıyla start verilecek.
Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, 18-22 tarihleri arasında Gazianatep’te düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupası müsabakalarına, Özgecan cinayeti ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle başlayacaklarını vurguladı.
Şenbayrak yaptığı açıklamada, ”Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Özgecan kardeşimizin katledilmesini, kadına olan şiddeti esefle kınıyoruz. 14 Şubat günü bu vahim olay meydana gelir gelmez internet sitesinde bir takım açıklamalar yaptık. Tabii kadına şiddet hiç öngörmediğimiz bir durum. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Royal Halı Türkiye Kupası 8’li finalinde de kadına şiddete hayır sloganıyla bir takım etkinliklerimiz olacak. Bir takım farkındalıklar gerçekleştirmek istiyoruz. Benim hiç tarzım olmamasına rağmen ben buna bugün siyah takım elbise giydim. Basın toplantısına katılan bütün arkadaşlarımızda siyah bir kurdele vardı. Yine maçlardan önce taraftar gruplarıyla ve sahaya çıkacak sporcularımızla beraber bir takım pankart etkinliklerimiz olacak. Kadına şiddete karşı ayrıca tüm ülkemizi bir arada hareket etmeyi ve bunları uyararak farkındalık gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.
Şenbayrak, Royal Halı Türkiye Kupasına “Kadına Şiddete Hayır” sloganıyla start vereceklerini belirtti.