Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hibe Kaynaklar, Kolay Finansmana Erişim ve Kredi Garanti Fonu Destekleri” konulu toplantıda iş adamları ile buluştu.
Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BAGİAD) Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (TUBEP) destekleriyle düzenlediği “Hibe Kaynaklar, Kolay Finansmana Erişim ve Kredi Garanti Fonu Destekleri” konulu toplantı, Gimat Otel’de gerçekleşti. BAGİAD Başkanı Bahri Küpeli’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek başta olmak üzere çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren BAGİAD Genel Sekreteri Emre Aydın, “Derneğimiz ülkemizin güncel sorunlarını,bu sorunların KOBİ’lerin hem teknik hem de yatırımsal hamlelerine etkilerini takip eden, bu konuda bilgilendirme yapmayı ve hem üyelerine hem de Ankara sanayisine faydalı olmayı amaç edinmiştir” dedi.
“DAĞA TAŞA TEŞVİK VERİLİYOR”
Uygulanan teşvik sistemlerini eleştiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Yüce Allah bazı ülkelere yer altı kaynakları vermiş ama bize de güzel bir coğrafya vermiş. Teşvikler yanlış veriliyor. Tarlaya teşvik veriyoruz amatarla sahibi toprağını bırakmış gitmiş, Ankara’da bilmem nerede. Dağa taşa teşvik veriliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. Üreticinin ürettiği ürüne teşvik vereceksin ki esas alnının terini döken güçlensin, daha çok üretsin.Yıllardır cumhuriyet hükümetleri doğuya, güneydoğuya teşvik veriyor. Sen orada barışı sağlayamazsan hiçbir teşvik amacına ulaşmaz, başka işlerde o teşviki kullanırlar. Doğuya, güneydoğuya giderseniz temeli atılıp bırakılmış, yarım kalmış fabrikalar görürsünüz. En büyük yanlış, bölgesel OSB’lerin kurulmaması ve sektörel bazda teşvik verilmemesidir” dedi.
Bu süreçte yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğünü kaydeden Yaşar, “Yerel yönetimlerin görevi sadece kaldırım yapmak, park yapmak, su getirmek değildir.Yerel yönetimler, ülkedeki istihdamı da geliştirmek, insanlara iş, aş verecek belli yatırımlara da katkı yapmak zorundadır. Burada da en önemli görev, Büyükşehir Belediyelerine düşmektedir. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsam daha çok OSB kurulması için şehrime hizmet eder ve OSB’lerin tüm altyapılarını ücretsiz yapardım. Çünkü benim kentimde yaşayan insanların refah içinde olması lazım” dedi.
“KAYNAKLARI YANLIŞ KULLANIYORUZ”
Kaynakların doğru kullanılmasının önemine vurgu yapan Yaşar, “Kaynakları yanlış kullanıyoruz. Altyapı çalışmalarını Türkiye’de görüyorsunuz. Avrupa ülkelerinde bir yolda çalışma görür müsünüz veya bir su patlaması görür müsünüz? En verimsiz kaynağı altyapı çalışmalarına harcıyoruz. Bugün yol yapılıyor, 2 gün sonra tekrar bozuluyor.Dünyada kaynaklarını verimli kullanan devletler ayakta kalır. Bu ülke bizim. Bu ülkeye kim bir çivi çaktıysa Allah razı olsun ama gerçeği de görmek lazım. Türkiye’nin üretmeden, kendi kaynaklarını doğru bir şekilde kullanmadan ayakta kalması mümkün değildir” diye konuştu.