Tunceli Üniversitesi (TÜ) rektörlük seçiminde 2’si kadın 8 aday yarışıyor. Rektörlük seçimleri için başlayan oylama, saat 16.00’da sona erecek.
TÜ Rektörü iken Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’dan boşalan rektörlük için TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda oy verme işlemi başladı. 121 öğretim görevlisinin oy kullanacağı rektörlük seçimlerinde 1’i Tunceli Üniversitesi 7’si de başka üniversitelerden olma üzere 8 aday yarışıyor. Sandık kurulu oluşturulmasının ardından öğretim görevlileri oy verme işlemine başladı.
Seçimlere ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Tunceli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sedat Kolukısa, “Seçimlerde 121 öğretim üyemiz oy kullanacak. Oy kullanma sürecinde sandık kurulunu oluşturduk. Rektör adaylarımız da burada. Rektör adaylarımızdan 7’si bizim üniversite dışından 1’i de bizim üniversiteden. Demokratik bir oylama, kurallara uygun bir uygulama yapıyoruz. Devletimize, milletimize, gençliğimize; geleceğimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Saat 16.00’da oylamanın sona ermesiyle sayım işlemi gerçekleştirilecek. Oylama sonucu ilk 6’ya giren adaylar YÖK’e bildirilecek. YÖK bu sayıyı 3’e indirdikten sonra Cumhurbaşkanının onayına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 adaydan birini Tunceli Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.