Muğla’nın Marmaris ilçesinde veterinere götürülen köpeğin çektiği ağrının, ağzına yerleşerek azı dişini çürüten bal arısından kaynaklandığı anlaşıldı.
Marmaris’te bir veteriner kliniğinde eşine az rastlanan bir olay yaşandı. Datça’da yaşayan Okan Çağlar, 11 yaşındaki Terrier cinsi ’Kızım’ ismini verdiği köpeğini, dişlerinin ağrıması ve ağzından kötü kokular gelmesi üzerine Marmaris’teki Villapet Veteriner Kliniği’ne götürdü. Yapılan muayenede, ağrının azı dişinin arasına yerleşerek enfeksiyon oluşturan bal arısından kaynaklandığı tespit edildi.
Veteriner Behçet Düzgün gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını kaydetti. Özellikle ilkbahar aylarında arı sokması şikayetlerinin çok fazla olduğuna işaret eden Düzgün, "Genelde köpekler arıları havada ağızlarıyla yakalamaya çalışırlar ve arı üst damaklarını sokar" dedi.
Düzgün, anestezi verip hayvanın ağzına baktıklarında, azı dişlerinden birinin dibinin oyulmuş olduğunu gördüklerini kaydetti. Dişin dibinde siyah bir kütle olduğunu fark ettiklerini ifade eden Düzgün, "Oyuğun içinden iğnesi hala arkasında olan bir bal arısı çıkardık. Arı dilinin altından azı dişinin altına giriyor ve orada yer ederek kalıyor. Apse yaparak dişi çürütmüş. Nasıl olduysa köpeğin ağzını sokmamış" diye konuştu.
Fosilleşmiş arının bir kaç hafta köpeğin ağzında kaldığını düşündüklerini dile getiren Düzgün, sallanan dişi çektiklerini ve böylece köpeğin ağrılarının dindiğini vurguladı. Behçet Düzgün, "Köpek dişini kaybetti ama sağlığına kavuşmuş oldu" ifadesini kullandı.