ZONGULDAK (AA) -  "Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında, Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımı ile özel maç yapmak üzere kente gelen Filistin Engelli Voleybol Takımı oyuncuları, Vali Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Kaban, ziyarette yaptığı konuşmada, ülke olarak Filistin’le geçmiş dönemlerden gelen ilişkilerinin olduğunu söyledi.

Bir şekilde engelli duruma düşmenin çok zor bir durum olduğunu dile getiren Kaban, "Bu zor durum ve şartlara rağmen bir spor dalında kendini ifade edebiliyor olmak son derece güzel bir şey. Böylesine ortak bir geçmişimiz olan halkları bir araya getiriyor olmak bir başarıdır. Ortaklaşa duygularımız olan topraklardan da yine misafirlerimizin olmasını bizi sevindirir" diye konuştu.

- "Takımımız, İsrail saldırıları sonucu sakat kalanlardan oluşuyor"

Takımın kafile başkanı Muhammet Ziyad da Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türk halkına ve hükümete kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür eden Ziyad, şöyle konuştu:

“Ereğli'de geçirdiğimiz günler bizim için harika günler oldu. Duygularımızı ifade etmekte zorlanıyoruz. İsrail hükümetinin bize yaptıklarından dolayı Filistin’de yaşadıklarımızı ifade etmek zor. Sizler bunu gündemden takip ediyorsunuz. İsrail saldırıları sonucu yararlanan ve sakat kalan arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz bu mütevazi takımımızla sizleri ziyarete geldik. Biz de sizleri ülkemize davet ediyoruz. Burada Filistinli öğrencilerimizin olduğunu da biliyorum. Bizleri desteklemeye geldiler. Bu da bizim tek bir ümmet olduğumuzun bilincinin göstergesidir."

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan ise Filistin takım kafilesini Ereğli’ye getirmek için uzun çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "İsrail'in bazı engellemelerine rağmen kendilerini Ereğli’ye getirme şansını elde ettik. Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımı ile bir gösteri maçı yapmak kısmet oldu" dedi.

Konuşmaların ardından Kaban, kafileye çeşitli hediyeler verdi.