Van Bağımsız Milletvekili Adayı iş adamı Murat Silahtaroğlu, milletvekili adaylığından çekildiğini duyurdu.
Silahtaroğlu, memleketi Erciş’te yaptığı yazılı açıklamada, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Silahtaroğlu, adaylıktan çekilmesiyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:
“7 Nisan 2015 tarihinde hayatımda ilk defa siyasi bir eyleme geçerek Van ve Erciş’e hizmet etmek için bağımsız adaylığa başvuruda bulundum. Değerli basın kuruluşlarında, sözlü ve yazılı medya tarafından ilgi ile takip edildim. Siz değerli dostlarımın yoğun ilgisi ile karşılandım. Bu sevgi seli karşısında çok duygulandım ve gururlandım. Bu arada beni eleştiren veya bağrına basan tüm vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hayatımın her merhalesinde müstesna bir yeri olan doğup büyüdüğüm, canım gibi sevdiğim Erciş’e gelerek yaptığım esnaf ziyareti, akil insanlar ve basın mensupları ile beraber yapılan istişare toplantısında oylama sonucu benim adaylıktan çekilme kararı çıkmıştır. Ülkemizin zor bir süreçten geçmesi, barış sürecinin başarıya ulaşması, Türkiye’de yaşayan her insan gibi benimde en büyük arzumdur. Bu sürecin sağlıklı işleyerek ülkemizin kalıcı barışa ulaşması en büyük dileğimdir. Bu sürecin sekteye uğramaması ve mevcut bulunan barışın bekası için bu karar etkili olmuştur. Toplumun verdiği karara saygı duyarak ve kendi öz irademle hiç kimsenin tesiri ve etkisinde kalmadan bu kararı almış bulunmaktayım. Değerli dostlarımı ve bize katkı sunmak isteyen tüm dostlarıma, bu yarışta olan tüm parti ve adaylara başarılar diler, saygılarımı sunarım” dedi.
Silahtaroğlu, Van Bağımsız Milletvekili adaylığından çekildiğine dair yazının Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na elden teslim edildiğini de kaydetti.