Kent Konseyi Gençlik Meclisi yerel yönetimlerle gerekli işbirliğinin sağlanması durumunda bu yıl, ‘2018 Avrupa Gençlik Başkenti’ adaylık başvurusunu yapacak.
Antalya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Antalya’yı Türkiye’deki anlamının dışında siyasetten uzak, daha çok Avrupa’daki örnekleriyle şehrin marka değerine büyük katkı yapan ‘Genç Dostu Kent’ etiketi ile görünmesini sağlamak amacıyla yeni bir takım projeler geliştiriyor.
Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, , “Hollanda’nın Rotterdam ve Antwerp, Yunanistan’ın Selanik, Azerbaycan’ın Gence, Romanya’nın Cjuj Napoca, Arjantin’in Buenos Aires ve Kanada’nın Cambridge gibi kentlerinin yapılan çalışmalarla oluşturulan ‘Genç Dostu Kent’ değerinin, başta yabancı öğrenci potansiyelini arttırırken 300 milyon civarında olan genç turistlerin de önemli ziyaret noktası olmayı sağlayacak bir marka değeri haline getirilmiştir” denildi.
Antalya Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, 2015 programı çerçevesinde Avrupa’da ‘Genç Dostu Kent’lerin marka değerinin bir nevi tescili olarak kabul edilebilecek, ‘Avrupa Gençlik Başkenti’ başvurusu için yerel yönetimlerle işbirliği yapma kararı aldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
“Gerekli işbirliğinin sağlanması durumunda bu yıl içerisinde açılacak olan başvurusu çağrısına, ‘2018 Avrupa Gençlik Başkenti’ adaylık başvurusunu yapmayı planlamaktadır. Bu kapsamda bundan sonraki dönemlerde yapılacak olan yerel yönetim stratejik planlarında daha fazla genç paydaş olması gerektiğini ve kentle ilgili alınacak kararlarda gençlerin sisteme uygun şekilde dahil edilmesi gerektiğini benimsiyoruz.”