Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine silahlı kişilerce saldırıldı. Saldırganlar kaçtı. Dergi daha önce Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayımlamış ve tepki toplamıştı. Cumhurbaşkanı Hollande olay yerine geldi ve ilk açıklamayı yaptı.

Hollande; 'Öncelikle her noktada güvenliği sağlamalıyız. Bu fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı 2012'deki saldırıyla bağlantılı görülüyor. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz. Kimse Fransa'da böyle bir saldırı yapamaz' dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo gazetesinin binasına silahlı saldırı yapıldı.

Fransız televizyon kanalı iTele, Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine, 3 kişinin silahlı saldırıda bulunduğunu ve 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ölenlerden 2 kişi polis olarak açıklandı.

Televizyonun haberine göre, yüzü maskeli 3 kişi Kalaşnikof tipi silahlarla gazetenin merkezine girerek rastgele ateş açtı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'un de olay yerine hareket ettiği kaydedildi.


Yararlananlar arasında bir polis memuru ve binanın önünde bulunan yayaların da olduğu ilk gelen bilgiler arasında yer alıyor.

HZ. MUHAMMED'İN KARİKATÜRLERİNİ YAPMIŞLARDI

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo iki yıl önce, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamış ve söz konusu karikatürler dünya çapında büyük tepkiye neden olmuştı. Karikatüre gösterilen tepki nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.





Fransız iTele, saldırganların siyah bir araçla olay yerinden uzaklaştığını ve Porte de Pantin yakınlarında bir aracı durdurarak bulunla kaçmaya devam ettiklerini öne sürdü.

HOLLANDE OLAY YERİNE GİDİYOR

Le Monde'un haberinde Cumhurbaşkanı François Hollande'ın olay yerine gideceği ve saat 14.00'te bakanlar düzeyinde toplantı yapılması planlandığı yer aldı.Paris Emniyeti, silahlı saldırı olayının dergi binasının girişinde yaşandığını doğruladı.



Charlie Hebdo 2012’de Hz. Muhammed karikatürleri yayımladı. O dönemde bu karikatür infial yaratmış, alarma geçen Fransa 20 ülkedeki elçilik ve okullarını derginin yayımlandığı cuma günü geçici olarak kapatma kararı almıştı.

HOLLANDE OLAY YERİNE GELDİ

Cumhurbaşkanı Hollande olay yerine geldi ve ilk açıklamayı yaptı.

Hollande; 'Öncelikle her noktada güvenliği sağlamalıyız. Bu fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı 2012'deki saldırıyla bağlantılı görülüyor. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz. Kimse Fransa'da böyle bir saldırı yapamaz' dedi.