Yaralı askerleri çatışma bölgesinden alan helikopter, 12’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na indi. Yaralı askerler buradan ambulanslarla Ağrı Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Hastane önünde bekleyen Ağrı Valisi Musa Işın ve Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak yaralıların sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Jandarma ekipleri ve polisler hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

"CANLI KALKAN OLMAYI DÜŞÜNDÜK"

Ağrı Belediyesi Meclisi üyesi DBP’li Fehim Çetinkaya yaklaşık 150 kişilik grupla geldiği Boyalan Köyü’nde açıklama yaptı. Çetinkaya, güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasındaki çatışmayı engellemek için, Tendürek Dağı’ndaki çatışma bölgesine gidip ’canlı kalkan’ olmayı düşündüklerini söyledi.

Güvenlik güçleri tüm giriş çıkışları tuttuğu bölgeye hiç kimsenin geçişine izin vermiyor.

TSK: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, 3 askerin hafif yaralı olduğu, 1 askerin ise ameliyata alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi::

"Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."