Manisa’nın Salihli ilçesinde, Uluslararası Satranç Turnuvaları düzenleyerek ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayan Sardes Satranç Merkezi kuruluşunun 7. yılını kutladı.
Sardes Satranç Eğitim Merkezi yöneticisi Gürkan Aydeniz, 7. yaşlarını Satranç Merkezi’nde öğrencileriyle birlikte kutladı. Son yıllarda elde ettikleri başarı ile Milli takıma sporcu gönderdiklerini belirten Gürkan Aydeniz, kuruldukları günden bu yana çok sayıda satranç turnuvası organize ettiklerini ve bu süre içinde 10 öğrencisi Türkiye derecesi elde ederek milli takıma girme başarısı gösterdiğini kaydetti.
Salihli’de binlerce öğrenciye hizmet verdiklerini dile getiren Aydeniz, "Son olarak 2015 Türkiye Şampiyonası’nda 230 sporcu arasından sporcumuz Mert Akçiçek Türkiye 6.’lığı paylaşarak milli takıma girmeyi başardı. Yine öğrencilerimizden Utkan Alp Uysal 2013 yılında Türkiye ikincisi olarak Avrupa Şampiyonası’na gitme hakkı kazandı ve yine aynı öğrencimiz 2014 yılında 16 yaş Avrupa 5. si olarak Manisa Satranç tarihinin en büyük ikinci başarısını Salihli’ye kazandırdı. İlçemizde düzenlediğimiz ve son yıllarda Uluslar arası çapta yaptığımız turnuvaya ülkenin çeşitli yerlerinden gelen birçok sporcumuza ev sahipliği yapıyoruz” dedi.
Satranç eğitimi alan öğrencinin ders başarıları ve sosyal hayatlarında daha başarılı olduklarını belirten Aydeniz, şunları kaydetti:
“Satranççı öğrenciler bir süre sonra hatalarından ders çıkaran kendini geliştiren, planlayarak hareket eden kişiler haline gelirler. Bu nedenle satranç eğitimi kişisel gelişimi sağlayan önemli bir eğitim aracıdır. Türkiye Satranç Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalara göre Türkiye Şampiyonası’nda ilk 3’e giren sporcular TEOG sınavında ek puan almaktadırlar ve üniversite de milli sporcu belgesi alan sporcular karşılıksız burs elde etmektedirler."