Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), ortaokul öğrencilerini ağırladı. Barbaros Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, MTOSB’deki fabrikaları gezerek, Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli’den bilgi aldılar.
Barbaros Ortaokulu Müdürü Mehmet Evran, 6. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerle birlikte MTOSB’yi ziyaret etti. MTOSB Başkanı Tekli’nin karşıladığı öğrenciler, OSB’de faaliyet gösteren fabrikaları gezdiler. Fabrikaların üretimleriyle ilgili tanıtım filmleri ve geri dönüşümün önemi ile ilgili eğitici bir animasyon filmi izleyen öğrenciler, Akdeniz Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’ne de geçerek, yüksek teknolojili atölyeleri ve derslikleri gezerek, öğretmenlerden okul ve öğrenim ile ilgili detaylı bilgi aldılar.
Ziyarette öğrencilere hitap eden Sabri Tekli, “Siz öğrencilerimizin okumaktan başka bir şeyle uğraşmanızı istemiyoruz. Sizleri bu firmalarımızı gezdirmemizin en büyük amacı, bakış açılarınızı değiştirebilmek ve ileride yeni projelere imza atarak bizlerden daha iyi yerlere gelmenizi sağlamaktır” dedi.