Diyarbakır Liselerarası Basketbol Şampiyonası’nda kızlarda Muazzez Sümer Kız Teknik Lisesi ve erkeklerde Özel Dicle Koleji şampiyon oldu.
Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı organizasyonda dereceye giren takımlar için ödül töreni düzenlendi. Ziya Gökalp Spor Salonu’nda yapılan törene Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, ASKF Başkanı Remzi Dayan, Okul Sporları Şube Müdürü Akın Erim, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Burhan Gül, Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Erhan Kardaş, okul sporları il tertip komitesi üyeleri , okul idarecileri ile spor severler katıldı.
Erkeklerde Özel Dicle Koleji şampiyon olurken, Cumhuriyet Fen Lisesi ikinci, Burhanettin Yıldız Endüstri Meslek Lisesi üçüncü ve Ali Gaffar Okkan Lisesi de dördüncü oldu.
Kızlarda şampiyonluk ipini Muazzez Sümer Kız Teknik Lisesi göğüsledi. Kızlarda Özel Doğa Koleji ikinci olurken, İMKB Kayapınar Lisesi üçüncülük ve Leyla Hanım Koleji de dördüncülük kazandı.