Muğla Emniyet Müdürlüğü, ‘Polis Haftası’ etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından finansı sağlanan ve Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Hayata Bağlı Ol’ projesi kapsamında bazı okullar ve spor kulüplerine malzeme yardımı yaptı. Muğla Emniyet Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, polisin varlık sebebinin vatandaşın anayasa tarafından güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerinin kullanılmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Çetinkaya, “Üzerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Yürüttüğümüz görevler ne kadar zor olsa da vatandaş memnuniyetine büyük önem vermekteyiz. Polis görev alanı gereği sürekli toplum ile iletişim içindedir. Bu doğrultuda Emniyet Müdürlüğümüz suçla mücadelede yalnızca suç işlendiği zaman müracaat edilen bir kurum almanın ötesinde toplum ile işbirliği içinde, suçu henüz oluşmadan önleyebilmeyi amaçlayan, proaktif polislik anlayışını benimseyen bir hizmet anlayışına sahiptir. Bugün Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından finansmanı karşılanan Çocuk ve Gençlik Projesi olarak uygulamaya konulan toplumsal hizmet niteliğindeki ‘Hayata Bağlı Ol’ projesi kapsamında 250 öğrencimiz tespit edilmiştir. Okul, idareci, öğretmenleri ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantılar neticesinde öğrencilerimiz yeteneklerine uygun sportif, sanatsal ve kültürel faaliyet alanlarına yönlendirilmiştir. Bu doğrultuda Saburhanespor kulübünce yaşları 7 ile 16 arasındaki 86 çocuk ve gencimiz futbol eğitimi alarak kulübün maçlarında görev almışlardır. Yine proje kapsamında Voleybol, Basketbol, Çim Hokeyi, Atletizm takımlarımız oluşturularak toplamda 200 öğrencimiz sportif branşlara yönlendirilmiş ve öğretmenleri tarafından eğitimleri takip edilmektedir. Yine proje kapsamında halk oyunları, gitar, bağlama, keman olmak üzere 50 öğrencimiz sanatsal ve kültürel çalışmalara dahil edilerek öğretmenleri tarafından verilen eğitimleri devam etmektedir” dedi.
Vali Amir Çiçek ise, projenin suç işlemeyi önleyen, gençlerin yeteneğine göre kabiliyetine göre yetiştirilmesine katkı sağlayan bir proje olduğunu belirtti. Vali Çiçek, “Polis,her zaman toplumun içinde gençlik ve insanlık için ne gerekiyorsa onları yapabilen bir teşkilattır. Polis, bir abla, bir kardeş gibi insana ne veriyorsa pilisi de bir abla ve kardeş gibi hissetmenizi istiyorum. 250 gencimizin uzmanlık alanlarına göre yetiştirilmesine katkı verdiği için bu projeyi destekliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘Hayata Bağlı Ol’ projesi kapsamında 250 öğrenciye spor malzemesi ve müzik aletleri Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Emniyet müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından verildi.