Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi bünyesindeki Ruh Sağlığı Programları Birimi ve Aydın İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesine yönelik alan eğitimleri sürüyor.
Çocuk istismarı ve ihmali hakkında genel bilgiler, riskler, cinsel istismarı düşündürecek ipuçları, cinsel istismar şekilleri, yasal bildirim yükümlülüğü, ilimizde de açılması planlanan Çocuk İzlem Merkezi’nin (ÇİM) tanıtımı ve işleyişi başlıklı konularda farkındalık yaratmak için verilen eğitimlerin altıncısı Nazilli’de verildi.
Nazilli Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkez’nde gerçekleştirilen eğitime Nazilli ile Bozdoğan İlçe Müftülüğü personelleri ve Kur’an Kursu öğreticileri olmak üzere toplam 209 personel katıldı. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü BOHPK Şubesi, Ruh Sağlığı Programları Biriminde görevli Dr. Eda Kolay, Hemşire ve Aile Danışmanı Fatma Dartar, Psikolog Dilek Yalçın ve Aydın İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü H. İbrahim Uludağ tarafından çeşitli konularda eğitim verildi.