Manavgat Belediyesi 28 Eylül-16 Ekim 2015 tarihleri arasında "Taş ve Su" konulu "Taş Heykel Sempozyumu" düzenleyecek.
Manavgat Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi arasında, 2015 Manavgat Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Protokolü imzalandı. Protokolü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı imzaladı. 10 sanatçının katılacağı sempozyum ile ilgili çalışmaların Manavgat Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Sebahat Çevik ve Aydın Öz’ün, A.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi adına Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu ile Heykel bölüm Başkanı Yrd. Doç. Hanife Yüksel’in birlikte yürüteceği belirtildi.
Protokol töreninde konuşan Dekan Prof. Sadettin Sarı, "Doğal tarihsel ve kültürel güzellikleriyle Antalya’nın ve bölgenin çok özel bir yerleşimi olan Manavgat’ta farkındalığı yükseltmek, doğal ve kültürel değerler arasında güçlü etkileşimli bir ilişki ve algı zinciri oluşturarak değerlerin güçlerini karşılıklı transfer edip yüksek prestijli bir Manavgat markası oluşturmaya sanat aracılığıyla katkı vermek için ’Taş ve Su’ temalı Taş Heykel Sempozyumu düzenleyeceğiz. 28 Eylül-16 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek sempozyuma yerli ve yabancı 10 sanatçı davet edilecek" dedi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, ilçede kültür ve sanat etkinliklerine her zaman önem verdiklerini ifade ederek, sempozyumda sanatçıları ağırlamaktan onur duyacaklarını belirtti. Başkan Sözen, Atatürk Kültür Merkezi Meydanı’nda düzenlenecek sempozyumda, sanatçıların çalışmalarını vatandaşların da izleyebileceklerini kaydetti.