Antalya Kent Konseyi, Antalyaspor’da görev yapmış eski başkanlar, futbolcular, antrenörler, taraftar temsilcilerini bir araya getirdi.
Antalya Kent Konseyi tarafından Antalyaspor’da görev yapmış eski başkanlar, futbolcular, antrenörler, taraftar temsilcileri bir araya getirildi. Konyaaltı caddesi Atatürk Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalyaspor’da birlik ve beraberliğin sağlamlaştırılması amacıyla toplantı düzenlediklerini söyledi.
Antalya Valisi Muammer Türker ise Antalyaspor’un Süper Lig’de mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Antalyaspor’un puan durumuna bakıldığında istenilen yerde olmadığını belirten Vali Türker, "Üzüntü ve sitemimi dile getirmek istiyorum. PTT 1. Lig’de Antalya’nın iki takımı var. En azından bir takımımız Süper Lig’de Antalya’yı temsil etmeli. Antalya’da kış döneminde 2 bin sportif kamp faaliyeti gerçekleştiriliyor. Dünyanın değişik bölgelerinden bin 300 civarında takım özellikle Belek bölgesine kampa geliyor. 175 spor sahası var. 175 müsabakanın aynı anda oynanabileceği potansiyeli yeterince kullanamıyoruz" dedi.
TARAFTARA ÇAĞRI
Antalyaspor’da geçmiş dönemlerde de görev aldığını hatırlatan Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer de kulübe olan sevgi ve bağlılığının kişilere endeksli ya da dönemsel olmadığını söyledi. Antalyaspor’un sahasındaki maçları izleyen taraftar sayısının azlığından yakınan Gencer, tribündeki seyirci sayısının önemini deplasmanda oynanan Samsunspor maçında da gördüklerini dile getirdi. Antalyaspor’da mevcut yönetimin hiçbir kurumdan bağış almadan, sponsor ve yönetim kurulu üyelerinin çabalarıyla bu yıl 17 milyon lira ödeme yaptığından bahseden Gencer, "Gerçekten hiçbir konuda destek alamıyorum. Çocuğunu, tanıdığını Antalyaspor futbol takımının altyapısına almadığımız için, bir yakınını kulüpte işe almadığımız için arkamızdan küfür edenler var. Defineyi geçen yıl devraldığımda Antalyaspor takımının içinde yaşlanmış, yönetimi dinlemeyen futbolcu grubu vardı. Onlar düşmemize neden oldu. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Hep beraber destek olarak takımı yeniden Süper Lig’e çıkarmalıyız" diye konuştu. Gencer, "Antalyaspor’un ligde oynayacağı 11 maçı var. Biz bu yolda 11 maçı kazanıp şampiyon olmanın yoluna bakacağız. İlk iki sırada yer alıp çıkarız, olmazsa play off’ta zorlar çıkarız" ifadelerini kullandı.
Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise toplantıya katılanlardan kulübe üye olmalarını talep etti.
Antalyaspor’un eski başkanlarından Dündar Uluğkay da birlik ve beraberlikle kulübün güç kazanacağını söyledi.
Eski başkanlardan Hasan Subaşı ise kendisini ziyaret eden taraftarın, passolig sisteminden, stattaki taraftar sayısının azlığından, takımda birlik ve beraberlik ruhunun azalmasından yakındığını anlattı.
Toplantıda Antalyaspor’da görev yapmış antrenör, futbolcu ve taraftar temsilcileri, takımın yeniden Süper Lig’de mücadele etmesi için kalan sürede birlik ve beraberlik içerisinde destek olunması yönünde çağrı yaptı. Daha sonra toplantıya katılanlar fotoğrafı çektirdi.