Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında özel bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Bayraklı sahilinde gerçekleştirilecek organizasyonda profesyonel sporcular kanolarla 1919 yazacak.
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümünde düzenlediği organizasyonla 1923 rakamını oluşturan Bayraklı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda benzer bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. 19 Mayıs günü bir araya gelecek profesyonel sporcular, kanolarıyla deniz üzerinde 1919 yazacak. Aynı gün Atatürk’ün Bandırma vapuruyla Samsun’a çıkışı da canlandırılarak, gençler temsili olarak ulu önder Atatürk’ü meşalelerle karşılayacak.
BOZ ŞARKILARIYLA COŞTURACAK
Soma’da meydana gelen facia nedeniyle ertelenen Murat Boz konseri de 19 Mayıs akşamı Smyrna meydanında gerçekleştirilecek. Ünlü sanatçı Boz, sevilen parçalarını İzmirliler için seslendirecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumhuriyet değerlerine sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “19 Mayıs günü denizde çok güzel bir etkinliğimiz olacak. Ayrıca, Kurtuluş Savaşını başlatan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması canlandırılacak. Bu etkinliğimizde tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.