Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek olan “Karaisalı Kırsalında Kalkınma Planlamasına Esas Potansiyel ve Dinamiklerin Belirlenmesi, Stratejik Yol Haritasının Çıkartılması” başlıklı faaliyetin tanıtımı 16 Ocak Cuma Günü gerçekleştirilecek.
31 Aralık 2014 tarihinde Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu arasında imzalanarak, hayata geçirilen projenin tanıtımı 16 Ocak 2015 Cuma Günü saat 09.30’da Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda konu uzmanı Hakan Zobu tarafından bir sunumla anlatılacak.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana’daki tüm protokol mensuplarını, Belediye Başkanlarını, ÇKA ve yatırımcı kuruluşların yetkilileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşları toplantıya davet ettiklerini söyledi.
Aslan, projenin öncelikli amacının, Karaisalı ilçesi kırsalında yaşayan dezavantajlı, düşük gelirli ailelerin gelir ve yaşam düzeylerini yükseltmek olduğunu belirterek, “Amacımız doğrultusunda geliştirilecek kırsal kalkınma projelerinin uygulama alanlarını, hedef kitlesini ve seçilen alt bölgelerde uygulanacak sektörel/ekonomik, ekolojik, örgütlenmeye yönelik, kadın ve gençlerle ilişkili faaliyetlerin belirlenmesine katkıda bulunmaktır” dedi.