Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Türkiye’nin dört bir yanında protesto gösterilerine Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki kadınlar da kayıtsız kalmadı.
Hunharca bir cinayete öldürülen Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin’de son yolculuğuna uğurlanmasının ardından, Ayvalık Kadın İnisiyatifi Üyesi bir gurup kadın, Atatürk anıtı önünde toplandı. Bir çöp kovası ve onlarca mum yakılarak, yerlere de Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine tepki içeren, ’Özgecan Aslan İsyanımızdır’, ’Yasta Değil, İsyandayız’ şeklindeki pankartlarla sessizce bir tepki gösterdi.
Gerçekleştirdikleri eylemin ardından muhabirimize konuşan Ayvalık Kadın İnisiyatifi üyesi Çiğdem Öztürk, Mersin’den gelen haberle adeta yıkıldıklarını vurgulayarak, “Toplumumuzdaki kadına yönelik şiddet Özgecan’ı da buldu. Yarın, bizim Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi’nden birini de bulabilir. Bu düşünceyle kendi aramızda örgütlenip bir araya gelerek şuan bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Bu olay biz kadınların ilk kez karşılaştıkları bir şey değil. Bizler yüzyıllardır ataerkil toplumda bu tür şiddetlerle karşılaşıyoruz. Bu eylemlilik halimizin ülke genelinde sürecek ve acımız dinmeyecektir" dedi.