Karşıyaka Belediyesi, Anneler Günü’nü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım anısına yapılacak geleneksel koşuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Her yıl İzmir ve çevre illerden yüzlerce kişinin katıldığı Zübeyde Hanım Koşusu’nun bu yıl etabı, 10 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Anayasa meydanından sahil, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesine devam edecek olan koşu güzergahı, Zübeyde Hanım Mezarında son bulacak. Etkinlik çerçevesinde 4 bin 200 metrelik parkur koşulmuş olacak.
KAYITLAR DEVAM EDİYOR
10 yaş üzeri tüm vatandaşların kayıt olarak katılabileceği koşu, erkekler, bayanlar, tekerlekli sandalyeli engelli ve tekerlekli sandalyesiz engelli kategorilerinde yapılacak. Her katılımcıya tişört, şapka ve katılım belgesi verilecek. İlk 3’e girenlere de şilt takdim edilecek. Koşuya katılmak isteyenler, kayıt için 9 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00’ye kadar Karşıyaka Arena’ya başvurabilecek. Müracaatlar, belediyenin www.karsiyaka.bel.tr adresli web sitesi üzerinden de kabul edilecek. Öte yandan katılımcıların, 232 367 00 60 numaralı telefondan da detaylı bilgi alabileceği belirtildi.
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adını taşıyan özel organizasyona tüm sporseverleri davet eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Sporun her dalını kucakladığımız Karşıyaka’da, Anneler Günü’nü bu yıl da spor yaparak kutluyoruz. Sadece Atamızın değil, milletimizin de annesi olan Zübeyde Hanım adına gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı organizasyona herkesi bekliyoruz" dedi.