Gaziantep’te mide kanseri olan 59 yaşındaki hastaya yeni mide yapıldı.
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde tedavi gören Mehmet Çelik’e (59) ameliyatla bağırsaklarından yeni bir mide yapıldı. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Hakan Dikme tarafından yapılan başarılı bir ameliyatla bağırsaklarından yapılan yeni midesiyle hayatına devam edecek olan Mehmet Çelik, doktoruna çok teşekkür ettiğini söyledi.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Hakan Dikme ise, hastanın şikayetlerini değerlendirdikten sonra ameliyata karar verdiklerini belirterek, “Hastamız bize Onkoloji Hastanesinden geldi. Ekibimizle beraber hazırlıklarını yaptıktan sonra hastamızı ameliyata hazırladık. Hastanın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Şimdi de, yani 6 gün sonra hastamızı taburcu ediyoruz. Hastanın herhangi bir sıkıntısı yok. Hastanın midesini tamamen alıp bağırsaktan mide yaparak ameliyatı sonlandırdık” dedi.

Hastanın yemek konusunda neler yapması gerektiğini de açıklayan Dr. Dikme, “Diyet olarak dediğimiz rejim bir yani daha çok sulu şeyler. Daha sonra süre içerisinde katı gıdaya geçecek. Normal hayatını idame ettirecek düzeye gelecek. Yani yemek konusunda bir sıkıntısı olmayacak. Daha sonra tabii ki onkoloji takipleri devam edecek. Eğer bir sıkıntı olmazsa hayatını bu şekilde devam ettirecek” şeklinde konuştu.

Bu tür hastaların tedavi oranını da değerlendiren Dr. Dikme, “ Bu oranlar çok düşük. Özellikle Güneydoğuda bu ameliyatlar çok yapılmıyor. Daha çok santral bölgelere gönderiyorlar. İstanbul, Ankara gibi yerlerde bu işlemler yapılıyor. Biz bu ameliyatı burada yaptık ve bir sıkıntı olmadı” dedi.
Yeni bir mideye kavuşan Mehmet Çelik ise, ”Onkolojide tedavi oldum. Oradan beni buraya gönderdiler. Doktor bey de sağ olsun beni ameliyat etti. Şimdi de beni taburcu edecekler. Bütün personeliyle beraber Dr. Hakan Dikme’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.