İncirliova Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçenin muhtelif yerlerine dikilmek üzere verilen fidan ve ağaç siparişleri gelmeye başladı.
Peyzaj gülü, süs elması, defne, akasya, ıhlamur, mimoza, Lale Ağacı gibi 50 çeşit 400 adet süs bitkisi ve ağaç fidanı getirdiklerini belirten Başkan Kale, söz konusu fidanların dikim işlerinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini söyledi.
Sağlıklı, modern ve yaşanılabilir kentlerin olmazsa olmazları arasında çevre düzenlenmesi, park ve bahçelerin geldiğine vurguda bulunan Başkan Kale; “İlçemizde yapımına başladığımız parklarımızın çimlendirme çalışmaları hızla devam etmektedir. Bununla birlikte daha önce siparişini verdiğimiz yaklaşık 50 değişik türdeki ağaç fidanını da getirerek parklarımız ile cadde ve sokaklarımıza dikeceğiz. Böylelikle yemyeşil bir kent oluşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.
BİN METREKARE HAZIR RULO ÇİM DÖŞENDİ
Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra park ve bahçelerin çimlendirme çalışmalarına da büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kale, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Hilal Park ile Cumhuriyet Park’ın yanı sıra Hürriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden Fırat Çakıroğlu Parkı’na bin metrekare rulo çim dikimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Söz konusu çimlendirme çalışmalarının önümüzdeki günlerde diğer park ve bahçelerde de yapılacağını dile getirdi.