İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 201 er için yemin töreni düzenlendi. Aliağa ENKA Salonu’nda asker ailelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen yemin töreninde duygulu anlar yaşandı. Yemin töreni sırasında Türk bayrağına el basarak yemin eden evlatlarını izleyen asker aileleri ant içme törenini gururla izledi. Kimi asker yakınlarının da gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
357. Kısa Dönem Er yemin törenine Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, İzmir il Jandarma Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Celal Kocabaş, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gümüş, Jandarma Yüzbaşı 2’inci İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Gemalmaz, Jandarma Yüzbaşı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Selim Buhur ve asker aileleri katıldı.
‘TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEDİR’
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın, "Türk Silahlı Kuvvetleri çok büyük bir ailedir, evlatlarınız burada yalnız ve sahipsiz değildir. Hiç endişeniz olmasın ki; buradaki Mehmetçiklere ihtiyaç duyacakları her türlü bilgi verilmiştir. Askerlik ruhu, vatan ve millet sevgisi aşılanarak disiplin şuuru kazandırılmıştır. Evlatlarınız kutsal ocakta huzur içerisindedirler. Onlar sadece sizin evlatlarınız değil artık bizim de evlatlarımızdır” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan askerler, hep bir ağızdan yemin etti. Yemin töreninin ardından İzmir İl Jandarma Komutanlığı Narkotik ve İz Takip Köpek Timleri itaat ve uyuşturucu madde araması konusunda katılımcılara özel bir gösteri sundu. Yemin töreni heyecanını aileleri ile birlikte yaşayan Asker yakınları, tören sonrasında vatani görevlerini yapan evlatları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek hasret giderdi.