Enver ALAS - Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () Dün gece saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı gazeteci meslektaşları Hasan Cemal, Cüneyt Özdemir ve Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ziyaret etti. Hakan'ı Nişantaşı'ndaki evinde ilk ziyaret eden Hasan Cemal oldu. Cemal, çıkışta kendisini bekleyen gazeteciler aracılığıyla Ahmet Hakan'ın "Yılmak yok, yola devam" mesajını paylaştı.
Ahmet Hakan'ın durumu ve ziyarete ilişkin bilgi veren Hasan Cemal, "Kendisinin ağrıları var. Çünkü burnu kırık, kırık kaburgaları var. Burnundan dolayı muhtemelen yarın ameliyat olacak. Tabi kendisiyle sohbet ederken de 1 Kasım'a kadar giden sürecin gitgide ürkütücü bir hal aldığını ve bu Ekim ayının 1 Kasım'a kadar giden sürecin de bir hayli zor olacağı konusunda sohbet ettik" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Olayla ilgili size nasıl geliştiğine dair bir şeyler söyledi mi?" sorusunu Hasan Cemal "Bu saldırganların arabası Hürriyet Gazetesi'nin oradan çıkıyor, plakası tespit ediliyor. Ve aynı araba buraya kadar geliyor. Arabadan iner inmez 3 kişinin saldırısına uğradığını ve ne olduğunu anlayamadan bir hayli tartaklandığını söyledi. Bir şey daha var; Ahmet'in her zaman uğradığı bir kafede pazartesi günü galiba aynı grubun(saldırganlar) görüldüğüne dair bir duyum var" şeklinde yanıtladı.

"KUTUPLAŞMA İSTER İSTEMEZ BU SALDIRILARI GETİRİYOR"
Öte yandan kendisinin ifade verdiği bir davanın hatırlatılması ve son dönemde yaşanan olaylarla ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine ise Hasan Cemal şöyle konuştu:
"Akşam yandaş medya kanallarındaki programları izlerseniz, özellikle oradaki konuşmalara bakarsanız, bazı köşelere bakarsanız orada korkutucu bir durum var. Mesela Ahmet Hakan'a adını anmayacağım biri 'Seni sinek gibi ezeriz' dedi. Bir başkası Aydın Doğan'a dönük olarak 'Senin dişlerini sökeriz, tırnaklarını sökeriz diye' tehditlerde bulundu. Bunun yanı sıra farklı görüş dile getiren herkes vatan haini...Türkiyeyi bugünkü Erdoğan iktidarı ne yazık ki müthiş kutuplaştırdı. Bu kutuplaşma ister istemez bu saldırıları getiriyor."

"1 KASIM'DA BU GİDİŞE HALK, MİLLET OYLARIYLA DUR DESİN"
Hasan Cemal, konuşmasında 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin bir arzusunu da dile getirdi. Cemal, "Dileğim odur ki; 1 Kasım'da bu gidişe halk, millet oylarıyla dur desin. Çünkü Erdoğan'a seçim sandığında dur demeden Türkiye'de istikrar kapısı açılmayacak, normalleşme kapısı açılmayacak" dedi.

CÜNEYT ÖZDEMİR: "BU SALDIRI TÜRKİYE'DE GAZETECİLERE VE GAZETECİLİĞE YAPILAN BİR SALDIRIDIR"
Hasan Cemal'in arkasından Ahmet Hakan'ı bu kez gazeteci Cüneyt Özdemir, ziyaret etti. Ziyaretin ardından yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Cüneyt Özdemir, Hakan'ın moralinin iyi olduğunu ifade etti. Saldırıya dair açıklamalarda bulunan Özdemir, saldırının aynı zamanda Türkiye'de gazetecilere ve gazeteciliğe yapıldığını ifade etti. Özdemir, "Bu saldırı sadece Ahmet Hakan'a yönelik bir saldırı değil. Pek çok kişi şimdi bu saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini, kim olduğunu merak ediyor. Ben size kimin olduğunu söyleyeyim. Bu saldırının arkasında günlerdir başta Ahmet Hakan olmak üzere Doğan grubunu, kürsülerden hedef gösteren, manşetlerden hedef gösteren, bizzat evinin önüne gelip dayak atacağını söyleyen ve gazeteleri basan ve buna rağmen hiçbir hukuki soruşturmaya konu olmayan kişilerdir. Bu saldırı yalnız Ahmet Hakan'a değil biz gazetecilere, Türkiye'de gazeteciliğe yapılan bir saldırıdır. Biraz önce konuştum, Ahmet Hakan korkmuyor, biz korkmuyoruz.
Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ise saldırıyı kınayarak, "Bu alçakca saldırının arkasında olanlar çok önemli. En üst düzeyde hedef gösterilen medya, susturulmaya çalışılan medya, basılan gazeteler, tabiki böyle fiili saldırılara dönüyor. Bunun sorumluları da bu ortamı yaratanlardır" dedi.

(FOTOĞRAF)