Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 625 Pazar esnafının bulunduğu Seydişehir Sebze Pazarı’nda adil ve hakkaniyet ölçüleri doğrultusunda düzenleme çalışmalarına başladı.
Seçimler öncesi ve sonrasında “Önce İnsan” sloganıyla yola çıkan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın talimatı doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü, 625 Pazar esnafının bulunduğu Seydişehir Sebze Pazarında adil ve hakkaniyet ölçüleri doğrultusunda düzenleme çalışmalarına başladı.
Yeni düzenlemeler kapsamında yapılan değişiklikler şunlar:
"Pazar esnafının resmi kayıtlı kullanım alanları çizildi. Pazar esnafı çizilen alanlar içerisinde satış faaliyetlerini gerçekleştirmeleri konusunda bilgilendirildi. Pazaryerinde halkın alış veriş için kullandığı yollar 2 ve 2,5 metre eninden 3 ve 5 metre eninde genişletilerek halkın alış veriş özgürlüğü sağlandı. Pazaryerinde can ve mal güvenliği ile ilgili bir problem yaşandığında Acil müdahale araçları (ambulans ve itfaiye) pazarın her noktasına ulaşır duruma getirildi. Pazarda eksik ve hatalı tartımın ortadan kaldırılması için iki bölgede “HELAL TARTI” noktası oluşturuldu. Pazaryerinde giriş ve çıkışlarda yaşanan kargaşa ve kaosun ortadan kaldırılması, belde halkının huzur ve esenliğinin sağlanması için iki bölgede “Zabıta Noktası” oluşturuldu.”
Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Belediye Meclis üyeleri pazaryerinde yapılan düzenleme ve yenilikleri yerinde inceledi. Yapılan çalışmayla pazaryerindeki haksız işgaller ile pazaryerindeki yüzde 30 gelir kaybı önlendi. Sebze pazarında başkan Mehmet Tutal ile karşılaşan halk, alış verişini, huzur ve güven içerisinde yaptığını, yapılan düzenlemeden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.