Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde açık hava toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak Karşıyaka’ya, içerisinde Antalya’nın ilk tam olimpik yüzme havuzu ile masal parkının olduğu Kepez Park Varsak, kentin dördüncü şehir girişi olan Hamza Taş Bulvarı ve Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi güzel hizmetlerle buluşturduklarını söyledi. Varsak halkının yeni mezarlık alanı talebini karşıladıkların belirten Başkan Tütüncü, “Antalya Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek bölgeye 300 dönümlük yeni bir mezarlık alanı kazandırdık” dedi.
SÜLEYMAN DEMİREL BULVARI YENİLENİYOR
Başkan Tütüncü, Varsak’ı şehir merkezine bağlayan Süleyman Demirel Bulvarı’nda yağmur suyu drenaj çalışmasının başladığının bilgisini vererek, “Büyükşehir’in sorumluluğundaki Süleyman Demirel Bulvarı, kışın yağmur sularından, yazınsa tozdan, topraktan ve çukurdan geçilmiyordu. Büyükşehir, geçtiğimiz 5 yılda bulvarın alt ve üst yapı problemlerinin çözümüne yönelik çalışma yapmadı. Şimdi Büyükşehir Belediyesi, bulvarda yağmur suyu drenaj çalışmasını başlattı. Büyükşehir, yağmur suyu drenajı yaptıktan sonra bulvarın ve devamındaki yolun Kepez Belediyesi’ne kadar olan bölümünün asfaltını ve kaldırımını yenileyecek” ifadelerini kullandı.
VARSAK’TAN ALANYA’YA KADAR RAYLI SİSTEM
Başkan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi’nin, Varsak, Otogar, Tıp Fakültesi ve Şarampol arasında yeni bir tramvay hattı inşa edeceğinin de müjdesini vererek, Varsaklıların, tramvay ile şehir merkezine, havaalanına ve Aksu’daki EXPO Botanik Parkı’na, oradan da hızlı trenle Alanya’ya kadar gidebileceğinin altını çizdi. Varsak’ı, hayal edilemeyecek projelerle buluşturduklarını anlatan Başkan Tütüncü, “Üçlü oldu mu, güçlü oldu mu, yani Hükümet, Büyükşehir ve Kepez aynı partiden oldu mu hayal edilemeyen projeler yapılıyor.” diye konuştu. Korkuteli Kavşağı ile Havaalanı kavşağını bağlayacak olan yeni yolun, Karşıyaka Mahallesi’nin batı yakasından geçeceğini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, içerisinde 17 tane ayrı lisenin olduğu ve 20 bine öğrenciye hizmet verecek olan Türkiye’nin ilk eğitim kampüsünün de Varsak’a yapılacağının altını çizdi.
VARSAK’A TURİST
Varsak’ın hemen yanı başındaki antik kent Lyrboton Kome‘yi, arkeopark haline getirerek turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaları başlattıklarını anlatan Başkan Tütüncü, “Çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yakın bir tarihte Lyrboton Kome ‘yi ziyarete açacağız. Artık Kepez Belediyesi, Varsak’a turist getiriyor” diye konuştu.
Başkan Tütüncü, sözü olan 10 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin hizmete girdiğini, Varsak 112 İstasyonu’nun yakın bir tarihte açılacağını aktararak, “Belediye hizmetlerimiz, Hükümetimizin dev yatırımları, nice güzel hizmetler, canım, ciğerim olan Varsak’a helali hoş olsun” diyerek tamamladı.
Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mustafa Köse ve eski futbolcu Tanju Çolak ile Varsaklıları selamladı.