Antalya Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı olağan meclisinde Konuksever mahallesine yapımı planlanan ve yılan hikayesine dönen alışveriş merkezine meclisten yine onay çıkmadı. Konuksever AVM inşaatı, ilgili daire başkanlığına geri gönderildi. Bütünşehir yasasının ardından uzak ilçelere görevlendirilen personelin sürgün edildiğini öne süren CHP Grubuna Türel, "Gazipaşa, Kaş, Demre sürgün yeri değildir. Oradaki yerlere hem sürgün yeri diyeceksin hem de oraya gidip oy isteyeceksiniz" dedi.
Meclis başlamadan önce Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın doğum günü nedeniyle meclis salonuna yaş pasta getirildi. Bayraktar, pasta üzerindeki mumları üfleyerek söndürüp meclis üyelerine ikram edilmesini istedi.
Gündemin 6’ncı maddesinde EKDAĞ A.Ş’nin şirket sermayesinin 1 Milyon 500 Bin TL arttırılarak milyon 4 milyon 500 Bin liradan 6 Milyon liraya çıkarılmasıyla ilgili komisyon raporu gündeme geldi. Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar komisyon raporunu uygun bulduklarını belirtirken CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş çekimser, MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise komisyon raporuna katıldıklarını söyledi. Madde komsiyondan geldiği şekliye kabul edildi.
SÜRGÜN TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Bütünşehir yasasının ardından belediye personelinin Antalya’nın merkezden uzak Kaş, Demre, Gazipaşa gibi uzak ilçelerde görevlendirilmesi ve sürgün edildikleri tartışmaları yeniden gündeme geldi. CHP Grup Sözcüsü Beşiktaş, Başkan Türel’e yapılanın bir inat uğruna yapıldığını iddia etti. Beşiktaş ; "Sizde bir babasınız bırakın bu kısır döngüyü ve inadı. Bu insanları sırf ideolojileri nedeniyle uzak ilçelere göndermekten ve CHP’li meclis üyelerini partinize kaydetmekten vazgeçin. Bize yar olmayan size de yar olmaz. İhanet edenler bir gün size de ihanet edeceklerdir. Haklıdan yana değil güçlüden yana olanlar kaypak ve fırıldak olurlar" dedi.
"HEM SÜRGÜN YERİ DİYECEKSİN HEM DE OY İSTEMEYE GİDECEKSİN"
Beşiktaş’ın konuşmasında uzak ilçeleri sürgün yeri şeklinde nitelemesine Başkan Türel, uzak ilçelerin sürgün yeri olmadığını ve görevlendirmelerin yasal zorunluk nedeniyle yapıldığını söyledi. O ilçelerde yaşayan vatandaşların sürgün kelimesinin kullanılmasından dolayı üzüldüklerini de belirten Türel, şöyle konuştu; "Yaptığımız görevlendirmelerle ilgili arkadaşlarımızın CHP tarafından sürekli olarak sürgün yeri olarak nitelendirilmesini sürgün yeri olarak kabul etmiyorum. Gazipaşa, Kaş, Demre sürgün yeri değildir. Sen oradaki yerlere hem sürgün yeri diyeceksin hem de oraya gidip oy isteyeceksiniz. Ben oralara gittiğimde bu yaptıklarınızı söylüyorum. Oradaki insanlara haksızlık ediyorsunuz sürgün yeri diyerek onları üzüyorsunuz. orada yaşayan insanlar cennet ülkemizin cennet bir köşesinde yaşayan hemşehrilerimdir. Buralarda geçmişte personel yoktu. Büyükşehir yasası ile oralarda personel istihdam etmek zorunda kaldık ve oralara belediye personelinden görevlendirme yapmak zorundayız. Bu bir yasal zorunluluktur. Buralara CHP’li arkadaşların gönderildiğini söylüyorsunuz. Suç işliyorsunuz devlet memurları particilik yapamaz, siyaset yapamaz. Oralara gönderilen arkadaşları personel diye gönderdik partili diye göndermedik ki" dedi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’da Başkan Türel’e "Aslında boşa konuşuyoruz çünkü siz bu günahı bilerek işlediniz" diyerek yaşanan olayın kimseye fayda sağlamadığını ifade etti.
KONUKSEVER İLGİLİ DAİREYE GÖNDERİLDİ
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Konuksever mahallesine alışveriş merkezi yapılmasını içeren madde 3’üncü İdare Mahkemesi kararı gereği yeniden gündeme geldi. Ak Parti CHP ve MHP sıraları daire başkanlığına havale edilmesini talep etti. CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya Başkan Türel’e "Başkanlığınız süresince hiç bir AVM’ye izin vermeyeceğinizi söylemiştiniz söz vermiştiniz. Sözünüzün arkasında mısınız? diye sordu.
Başkan Türel’de "Dün ne dediysem bugünde aynısını söylüyorum" şeklinde cevap verdi. Oylamaya sunulan madde ilgili daire başkanlığına oy çokluğuyla gönderildi.