Gaziantep’te bilgisayar kursuna giden 73 yaşındaki Ayşe Karagüllü’nün, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın’ın "Facebook’un var mı" sorusuna "Evet Var" diye cevap vermesi herkesi güldürdü.
73 yaşındaki Ayşe Karagüllü’nün öğrenme azmi herkesi şaşırtıyor. Çocuğu olmayan ve evlat özlemi çeken Ayşe Teyze, Hollanda’da yaşayan yeğenleriyle iletişim kurabilmek için Şahinbey Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) bilgisayar kursuna gidiyor. Sabahın erken saatlerinde yeni aldığı diz üstü bilgisayarı ile HEM’in yolunu tutan Ayşe Karagüllü, bilgisayar derslerini kaçırmıyor. Ayşe Teyze’nin en büyük destekçisi olan bilgisayar öğretmeni Ümran Savcı, sorunlarıyla da yakından ilgileniyor.
"FACEBOOK HESABIM VAR"
HEM’i ziyaret eden Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Ayşe Karagüllü ile yakından ilgilendi. Ayşe Teyze’nin yeni aldığı diz üstü bilgisayarı inceleyen Kaymakam Aydın, azminden dolayı tebrik ederek başarı temennisinde bulundu. Kaymakam Aydın, Ayşe Karagüllü’ye, "Facebook hesabın var mı" diye sordu. Ayşe Teyze’nin, "Evet, var" diye cevap vermesi, Kaymakam Aydın ve beraberindekileri güldürdü.
"ONLARI GÖRÜNCE YÜREĞİM RAHATLIYOR"
Çocuğu olmayan ve eşini 16 sene önce kaybeden Ayşe Teyze, “Hem uğraş hem de yeğenlerim Hollanda’da olduğu için onlarla görüşüp, zaman geçirmek istiyorum. Onları görünce yüreğim rahatlıyor. Ben yalnız yaşıyorum zaten. Bilgisayarı sırf onları görmek için öğrenmek istiyorum. Beş tane yeğenim var, onları görmek ve ilgilenmek istiyorum. Bilgisayarı da onlar için aldım. Telefonla görüşüyorum, devamlı bana telefon ederler. Görüntü de olursa daha iyi olur dedim. Buradaki ortamımızda çok güzel, insanlarla tanışmak ve görüşmek gerçekten çok güzel. Evde oturmaktan insanlarla görüşmek çok daha iyi geliyor” dedi.
"ÖĞRENECEK VE YEĞENLERİYLE RAHATÇA KONUŞACAK"
Bilgisayar öğretmeni Ümran Sarıcı, “Teyzemiz çok iyi bir kursiyer ve kendisini seviyoruz. İnşallah bilgisayarı da öğrenecek, bu işler zamanla olur, bir anda olmaz. Ama en büyük özelliği istiyor olmasıdır. İstek bizim için birinci önceliktir. Çabuk adapte oldu, bundan sonra daha da iyi olacak. Öğrenecek ve yeğenleri ile rahat rahat konuşacak" diye konuştu.