Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Yerel basın bizim gözümüz kulağımız” dedi.
Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürlüğü, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin il genelinde yerel gazetelerin bilinirliği ve satışlarının artırılmasına yönelik yaklaşık iki aydır sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor.
Bu kapsamda Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan’ı ziyaret eden Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Kadri Söylevci, Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, yerel basın ve sorunları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Yerel basının Aydın’da daha çok okunması için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını ifade eden Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Kadri Söylevci, “Yerel basının Aydın’da daha çok okunması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Yaygın basın yerel haberleri fazla ve detaylı olarak sayfalarında doğal olarak çok yer vermez. Oysa yerel basın daha çok yerel haber vererek halkımızın daha fazla aydınlanmasını sağlar. Yerel basının daha çok satılması ve okunması Aydın’ı daha güçlü kılacaktır. Yerel basınımızı hep birlikte sahip çıkmalıyız.” Şeklinde konuştu.
Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu da, 2 Mayıs 2014’te Aydın’da faaliyete başlayan kurumlarının yerel gazetelere bir yıllık uyum süreci verildiğini ve bu sürenin dolmasına üç aydan az bir zaman kaldığını belirterek, “Yerel gazetelerimizin Basın İlan Kurumu’ndan ilan almaya devam edebilmesi ve dolayısı ile ayakta kalabilmesi için yerine getirmek zorunda oldukları kadro, fiili satış, yüzölçümü ve içerik bazı kriterler var. Yerel gazeteler bir şehrin gözbebeğidir. Dolayısıyla bizim tüm şehir olarak bu gözbebeklerimize sahip çıkmamız, onları yaşatmamız gerekiyor. Esnaf ve sanatkar camiamızın da bu yönde gerekli katkıyı sağlayacağına inanıyoruz. Yerel gazetelerimiz artık il genelinde gazete bayilerinde de satılmaktadır. Her birimiz her gün bir yerel gazete satın alarak da yerel basınımıza katkı sağlamış oluruz” dedi.
Yerel basını çok önemsediklerini ifade eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan ise “Yerel basın bizim gözümüz kulağımız. Birçok konudan yerel gazetelerimiz sayesinde haberdar oluyoruz. Son yıllarda Aydın’daki yerel gazetelerde yaşanan gelişmeler bizi de gururlandırıyor. Kendisini geliştiremeyen, çağın gereklerini yerine getiremeyenler ayakta kalmakta zorlanır. Bu bizim esnaf ve sanatkarlarımız için de böyledir. Gelişen her işletme, istihdama da önemli katkı sunmaktadır. Aydın’da tüm kahvehanelerimize, berber ve kuaför salonlarımıza ve diğer alanlarda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın dükkanlarına her gün en az bir yerel gazete girmeli. Bunu yapan, örnek gösterebileceğimiz esnaf ve sanatkarlarımız da var. Dükkanına her gün birden fazla yerel gazete alan berber arkadaşlarımızı biliyorum. Toplumumuzun yaşadığı yerdeki olay ve konulardan haberdar olabilmesi ancak yerel basınımız sayesinde mümkündür. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu konuda yürütülecek her türlü çalışmaya katkı sağlamaya hazırız” diye konuştu.